ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 















 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το υπουργείο Παιδείας για την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

 

Αθήνα 27.8.2010, 15:32

Αναφορικά με την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

"Το υπουργείο με ικανοποίηση βλέπει το ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης εκφράζει την εκτίμησή της για τις πολύχρονες προσπάθειες της πολιτείας, μέσω της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), αναφορικά με την εκπαίδευση των μουσουλμάνων δασκάλων στο τουρκόφωνο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων της Θράκης.

Ωστόσο, σύμφωνα και με τη σαφή δέσμευση της Κυβέρνηση για ισότιμη και ουσιαστική παρουσία της μειονότητας στο κοινωνικό γίγνεσθαι, το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε ήδη από το Φεβρουάριο του 2010 την έναρξη δημόσιου διαλόγου για τη βελτίωση της εκπαίδευσης των δασκάλων του τουρκόφωνου προγράμματος των μειονοτικών σχολείων με κύριο στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Επιδίωξη του υπουργείου είναι η λύση που θα προκριθεί αφενός να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα και να παρέχει στους μειονοτικούς εκπαιδευτικούς επίπεδο κατάρτισης αντίστοιχο με αυτό των λοιπόν στελεχών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και αφετέρου να αντιμετωπιστεί το κενό ακαδημαϊκής διαβάθμισης του πτυχίου της ΕΠΑΘ που δημιουργεί προσκόμματα στην ελευθερία επιλογών των αποφοίτων της ως προς τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Παράλληλα, το Υπουργείο στοχεύει στην υιοθέτηση διαδικασιών εξομοίωσης των αποφοίτων της ΕΠΑΘ με πτυχιούχους ΑΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη κοινή παραδοχή που προέκυψε από το μέχρι σήμερα διάλογο, ο οποίος επ’ ουδενί δεν τερματίστηκε αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ότι η λειτουργία της ΕΠΑΘ δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό τη σημερινή της μορφή, καθώς δεν εξασφαλίζει την ισότιμη εκπαίδευση των δασκάλων όλης της χώρας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα για αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω εξελίξεις και παραδοχές και εν όψει των συνολικών αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποφάσισε ως το αρμόδιο όργανο να μην διεξαχθούν εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στην ΕΠΑΘ το ακαδημαϊκό έτος 2010-11, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται ο διάλογος με όλους τους εμπλεκομένους για το βέλτιστο διάδοχο σχήμα.

Αναφορικά με τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για το κενό δασκάλων που μπορεί να προκύψει στο μέλλον στα μειονοτικά σχολεία από τη μη εισαγωγή νέων σπουδαστών φέτος στην ΕΠΑΘ, το υπουργείο Παιδείας θα ήθελε να καθησυχάσει τους ενδιαφερομένους υπενθυμίζοντας ότι με την πλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2011-12 θα έχουν αποφοιτήσει 38 ακόμα φοιτητές από την ΕΠΑΘ, καθώς επίσης ότι σήμερα ο κατάλογος των αδιόριστων στα μειονοτικά σχολεία αποφοίτων της ΕΠΑΘ αριθμεί 224 αποφοίτους".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved