ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές στα Εσπερινά Λύκεια

 

Αθήνα 30.8.2010, 15:02

Ύστερα από σχετικό έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και Έκθεση Ελέγχου του ΣΕΕΔΔ, που αφορά στη νομιμότητα των μετεγγραφών μαθητών ημερησίων Λυκείων στις Γ’ και Δ’ τάξεις Εσπερινών Λυκείων (Δημοσίων και Ιδιωτικών), το υπουργείο Παιδειας εφιστά την προσοχή στα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Π.Δ 104/79 (ΦΕΚ 23 τ. Α΄), μετεγγραφές μαθητών από Ημερήσια Λύκεια (Δημόσια και Ιδιωτικά) σε Εσπερινά, επιτρέπονται κατόπιν αιτήσεως του κηδεμόνα και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο μαθητής εργάζεται αποδεδειγμένα προς βιοπορισμό.

Ως εκ τούτου, oι Διευθυντές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων (Δημοσίων ή Ιδιωτικών) στα οποία ζητείται η μετεγγραφή οφείλουν να ζητούν, εκτός από τα προβλεπόμενα στην παρ. 12 του άρ. 8 του ίδιου Π.Δ., όπως τροποποιήθηκε με την με αρ. ΣΤ5/71/01-12-1986 Υ.Α. (ΦΕΚ 834 τ. Β΄) δικαιολογητικά, αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να σχηματίσουν την πεποίθηση ότι πράγματι υφίσταται ο προβαλλόμενος κατά τις διατάξεις του άρ. 15 του Π.Δ. 104/79 λόγος μετεγγραφής.

Επικαιροποιημένα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται από τους κηδεμόνες των μαθητών κατά την έναρξη κάθε σχολικού έτους φοίτησης.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται ως προς τη διαδικασία μετεγγραφής των μαθητών. Συγκεκριμένα: για τις περιπτώσεις μετεγγραφής από Δημόσιο Ημερήσιο Λύκειο σε Δημόσιο Εσπερινό, πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 15 του Π.Δ. 104/79 σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του ιδίου Π.Δ. Στις περιπτώσεις μετεγγραφής από Ιδιωτικό Ημερήσιο Λύκειο σε Δημόσιο Εσπερινό, πρέπει να τηρούνται οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 15  του Π.Δ. 104/79 σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του ιδίου Π.Δ. Στις περιπτώσεις μετεγγραφής από Ιδιωτικό  Ημερήσιο Λύκειο σε Ιδιωτικό Εσπερινό και από Δημόσιο Ημερήσιο Λύκειο σε Εσπερινό Ιδιωτικό, πρέπει να τηρούνται οι διατάξεις του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 15 του Π.Δ. 104/1979, όπως αντικαταστάθηκε από το Π.Δ. 294/1980 (ΦΕΚ 81 τ. Α΄) σε συνδυασμό  με το άρθρο 17 του 104/1979 Π.Δ. (δηλαδή εκτός από την θεώρηση του πρωτότυπου Ατομικού Δελτίου των μαθητών είναι ανάγκη να υπάρχει  έγκριση του αρμόδιου Προϊσταμένου Γραφείου ή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved