ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΚΚΕ: Φτηνή εργασία φέρνει το νομοσχέδιο για τη δια βίου μάθηαη

 

Αθήνα 31.8.2010, 16:11

"Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη Διά Βίου Μάθηση, πίσω από το περιτύλιγμα φανταχτερών λέξεων, σκοπό έχει να προσφέρει στο κεφάλαιο ακόμα πιο φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, εύκολα μετακινούμενο από κλάδο σε κλάδο και από τόπο σε τόπο, ώστε να διευκολύνεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά του", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

"Με το νομοσχέδιο αυτό τομείς της κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ) περνούν στις Περιφέρειες και στους Δήμους και δημιουργούνται όργανα που θα ελέγχουν την λεγόμενη εκπαιδευτική αγορά (δημόσια και ιδιωτική), η οποία πλέον διευρύνεται και ενοποιείται. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπουν πιο δυναμικά στο παζάρι της κατάρτισης, στη χειραγώγηση και εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι με αυτό αποσυνδέεται πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. "Το πτυχίο γίνεται ένα ακόμα «προσόν» που θα αξιολογείται από το κεφάλαιο και τους «κοινωνικούς εταίρους». Ο νέος θα ακριβοπληρώνει για να παίρνει πιστοποιητικά, θα προσφέρει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέχρι να λάβει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, για να γίνει πιο «ανταγωνιστικός» για τα αφεντικά του. Η γυναίκα, ο άνεργος θα παζαρεύουν μια θέση εργασίας με αντίτιμο το χρυσωμένο χάπι «ψευτοκαταρτίσεων» στα νέα πεδία κερδοφορίας του κεφαλαίου".

Το νομοσχέδιο δίνει νέο χτύπημα στα δικαιώματα της εργατικής τάξης: Ο εργαζόμενος θα δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, θα παίρνει κουτσουρεμένα μεροκάματα για να πληρώνει από την τσέπη του την κατάρτιση που απαιτεί ο εργοδότης, για την οποία το κεφάλαιο θα έχει μάλιστα και φοροαπαλλαγές και κίνητρα!

Τέλος, καλεί "τη φτωχή λαϊκή οικογένεια και τη νεολαία να διεκδικήσουν αναβαθμισμένες επαγγελματικές σχολές, ενταγμένες στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα μετά από την σύγχρονη βασική εκπαίδευση, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved