ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κλειστά τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

Αθήνα 1.9.2010, 16:43

Όλο και χειρότερη μοίρα φαίνεται ότι επιφυλάσσει η κυβέρνηση στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι και καταγγέλλουν ότι σήμερα 1 Σεπτεμβρίου, ημέρα επιστροφής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, τα Κέντρα είναι κλειστά επειδή το υπουργείο Παιδείας δεν ανανέωσε τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

"Έως τον περασμένο Ιούνιο, 5-11 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων υπηρετούσαν σε κάθε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, αναλαμβάνοντας την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την παραγωγή διδακτικού υλικού και την επιμόρφωση των χιλιάδων μαθητών που επισκέπτονταν τα Κέντρα αυτά τα τελευταία 18 χρόνια. Η θητεία των εκπαιδευτικών αυτών έληξε τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση όφειλε, ή να παρατείνει τη θητεία και την απόσπασή τους, ή να προκηρύξει τις θέσεις. Αντ’ αυτού κάλεσε τον Ιούνιο τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Κέντρα να δηλώσουν αν θέλουν να παραμείνουν για μια ακόμη χρονιά, μέχρι την προκήρυξη των θέσεων. Μέχρι σήμερα, όμως, οι δηλώσεις αυτές παραμένουν στον αέρα: δεν έχει δοθεί ούτε παράταση της θητείας όσων επιθυμούν να παραμείνουν στα ΚΠΕ, ούτε έχει προχωρήσει η προκήρυξη των θέσεων", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνη για τη μη λειτουργία των Κέντρων την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, "που προεκλογικά τόνιζε «πόση σημασία» δίνει στο περιβάλλον", και υπενθυμίζουν την πρόσφατη περικοπή των κονδυλίων για τα  Κέντρα, "που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της λιτότητας, στην εθνική συμμετοχή για την χρηματοδότησή τους που καλύπτει το 25% του συνόλου, μείωσαν αντίστοιχα και το υπόλοιπο 75% της Ευρωπαϊκής συμμετοχής, περιορίζοντας δραματικά  τα σχετικά κονδύλια".

Τέλος, απαιτούν την άμεση ανανέωση των αποσπάσεων για την στελέχωση των ΚΠΕ, καθώς και την χρηματοδότηση τους, καθώς "ο χώρος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έχει έργο να κάνει και μάλιστα ουσιαστικό, καθώς στην  χώρα μας  έχουμε έλλειμμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας εξίσου μεγάλο με το δημοσιονομικό". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved