ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τρεις τροποποιήσεις στο νομομοσχέδιο για τη δια βίου μάθηση

 

Αθήνα 24.9.2010, 17:23

Με την κατάθεση τριών τροπολογιών ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση του νομοσχεδίου για την διά βίου μάθηση.

Η πιό σημαντική τροπολογία προβλέπει ότι οι αποφοιτούντες από εσπερινό τεχνικό λύκειο θα πρέπει απαράιτητα να έχουν πλήρη φοίτηση και στις δύο τελευταίες τάξεις του για να μπορούν να εισαχθούν σε σχολές και τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η ρύθμιση επιβλήθηκε ύστερα από τη διαπίστωση ότι πολλοί μαθητές ημερησίων λυκείων έπαιρναν μετεγγραφή στην τελευταία τάξη του εσπερινού λυκείου για να αποκτήσουν το σχετικό πλεονέκτημα.

Η δεύτερη αφορά τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία και προβλέπει ότι ειδικά για το τετράμηνο από 1 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 και εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί, η μεταφορά των μαθητών ΣΜΕΑΕ που δεν διαθέτουν ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα θα πραγματοποιούνται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοκήσεις με την παράταση ή την ανανέωση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί για το σχολικό έτος 2009 - 2010. Με την ανάδειξη των νέων μειοδοτών λύονται αυτοδικαίως οι συμβάσεις αυτές.

Η τρίτη τροπολογία αφορά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων θέσεων ΔΕΠ. Ειδικότερα, προβλέπει ότι προκήρυξη ή η επαναπροκήρυξη για την πλήρωση θέσης μέλους Διδακτικού - Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των πανεπιστημίων, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (πιθανότατα στο τεύχος Γ') ύστερα από έγκριση της σχετικής πίστωσης από τον υπουργό Παιδείας. Η ρύθμιση αυτή ισχύει και για τις προκηρύξεις ή επαναπροκηρύξεις θέσεων μελών ΔΕΠ που δεν έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

* Κατεβάστε το νομοσχέδιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved