ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Eκπαιδευτικoύς και στα δημόσια ΙΕΚ θα διαθέτει το υπουργείο Παιδείας

 

Αθήνα 5.9.2010, 21:04

Εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να ζητούν από το υπουργείο Παιδείας και να προσλαμβάνουν τα δημόσια ΙΕΚ. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα καλύπτουν τις θέσεις των ΙΕΚ κατά προτεραιότητα και μόνο εάν δεν επαρκούν θα προσλαμβάνονται άλλοι εκπαιδευτές. 

Η παραπάνω πρόβλεψη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη διά βίου μάθηση και ειδικότερα στην παράγραφο 10 του άρθρου 26, όπου αναφέρεται ότι: "Με απόφαση της υπουργού Παιδείας και ύστερα από σχετική αίτηση των δημοσίων ΙΕΚ που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (θα συσταθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου) είναι δυνατή η ολική ή μερική διάθεση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ΙΕΚ αυτά, για την κάλυψη του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους. Η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των δημοσίων ΙΕΚ γίνεται κατά προτεραιότητα από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς και, εφόσον αυτοί δεν επαρκούν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις".

Το νομοσχέδιο δεν διασαφηνίζει το ποιοί εκπαιδευτικοί θα παραχωρούνται στα ΙΕΚ και ποιό θα είναι το καθεστώς εργασίας τους.

Σηειώνεται ότι με την κατάργηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) τα ΙΕΚ αρμοδιότητάς του θα περιέλθουν στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, η οποία θα έχει τον εκπαιδευτικό έλεγχο όλων των ΙΕΚ (υπουργείων, ιδιωτικών, κ.λπ.).

* Δείτε το νομοσχέδιο για τη διά βίου μάθηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved