ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Προς αναβάθμιση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

Αθήνα 6.9.2010, 18:27

Απαντώντας σε δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι κλείνουν τα κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και ορισμένα δημοτικά σχολεία στο νομό Λάρισας, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι τα μεν πρώτα θα στελεχωθούν φέτος με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους, τα δε δημοτικά έκλεισαν λόγω μικρού αριθμού μαθητών.

"Στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΠΕ, καθώς η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί βασικό άξονα του Νέου Σχολείου και η πολιτεία οφείλει να καλλιεργήσει στους μαθητές περιβαλλοντική συνείδηση. Τα τελευταία χρόνια κάποια από τα αυτά είχαν απαξιωθεί και υπολειτουργούσαν με αποτέλεσμα να μην επιτελούν το βασικό σκοπό τους", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και παράλληλα διαβεβαιωνει ότι "έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βελτιωθούν οι δραστηριότητες των ΚΠΕ, που περιλαμβάνουν ευαισθητοποίηση ολόκληρης της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς)  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, και ενισχύονται οι σχετικές με το περιβάλλον δραστηριότητες στο σχολείο λαμβάνοντας πρωτεύουσα θέση στο πρόγραμμα του σχολείου"

Για το θέμα των δημοτικών σχολείων η ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας τους ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας σχολικών συμβούλων και Προϊσταμένων Γραφείων και έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια (μικρός αριθμός μαθητών - κάτω των 7, εύκολη πρόσβαση μαθητών σε όμορα σχολεία μεγαλύτερης οργανικότητας που εξασφαλίζουν ποιοτικότερη εκπαίδευση και τέλος μικρές αποστάσεις μετακίνησης των μαθητών-από 2 μέχρι 7 χλμ).

Τέλος, υπογραμμίζει ότι την φετινή σχολική χρονιά λειτουργούν 47 νέα νηπιαγωγεία και αναβαθμίστηκαν 59. Παράλληλα, λειτουργούν 10 νέα δημοτικά σχολεία, 6 νέα γυμνάσια και λύκεια, καθώς και 19 νέες λυκειακές τάξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved