ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δύο εγκύκλιοι για αγγλική γλώσσα και φιλαναγνωσία στα ολοήμερα σχολεία
 

 

Αθήνα 8.9.2010, 13:33

Δύο εγκυκλίους που αφορούν τη λειτουργία των ολοήμερων σχολέιων και ειδικότερα τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και τη φιλαναγνωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Κοντογιάννης (θα τις βρείτε στα συνημμένα).

Η πρώτη εγκύκλιος παρέχει αναλυτικές οδηγίες για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στις Α’ και Β’ τάξεις των ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης "Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η Εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία".

Οι αναλυτικές οδηγίες για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στις Α’ και Β’ τάξεις του Δημοτικού διαμορφώθηκαν από την αρμόδια επιστημονική ομάδα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εγκρίθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Η δεύτερη εγκύκλιος περιέχει αναλυτικές οδηγίες για την προώθηση και υλοποίηση του προγράμματος της φιλαναγνωσίας για τις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης από το υπουργείο Παιδείας του Νέου Σχολείου, του οποίου το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2010, αρχικά στα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Οι αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή του προγράμματος της φιλαναγνωσίας διαμορφώθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και εγκρίθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε τις δύο εγκυκλίους.

 

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η εγκύκλιος της αγγλικής γλώσσας (αρχείο pdf 1,42 mb)
Η εγκύκλιος της φιλαναγνωσίας (αρχείο pdf 279 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved