ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εκπαιδευτική έκδοση: Αρχεία. Πηγές γνώσης, πηγές μνήμης

 

Αθήνα 23.9.2010, 19:40

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, παρουσίασαν την εκπαιδευτική έκδοση με τίτλο «Αρχεία. Πηγές γνώσης, πηγές μνήμης» σε κοινή εκδήλωση.

Η έκδοση αποτελεί πόνημα ομάδας αρχαιολόγων, ιστορικών και ιστορικών της τέχνης. Στα τετράπτυχα που αποτελούν την έκδοση αναλύονται οι έννοιες της συγκρότησης, της λειτουργίας και της προσβασιμότητας σε αρχεία του ελλαδικού χώρου σε κάθε ιστορική εποχή: αρχαίος κόσμος, βυζαντινά χρόνια, ενετοκρατία, οθωμανικά χρόνια, σύγχρονη εποχή. Τα έντυπα συμπληρώνονται με υλικό σε ψηφιακή μορφή, που εμπεριέχει προτάσεις για δραστηριότητες.

Στόχος της έκδοσης είναι η ανάδειξη της σημασίας των πηγών που διασώζουν τα αρχεία, στην τεκμηρίωση της ιστορίας και στη διαμόρφωση της ιστορικής μνήμης καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με τη χρήση των πρωτογενών πηγών.

Το εκπαιδευτικό υλικό έχει σχεδιαστεί για να διδαχθεί, σ’ ένα πρώτο στάδιο, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αρχεία της Αθήνας.

Το υλικό διατίθεται δωρεάν στην εκπαιδευτική κοινότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάθεσή του οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στους παρακάτω φορείς:
- Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας, τηλ: 210 3251787.
- Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, τηλ.: 210-8807799.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved