ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παρέμβαση υπέρ πανεπιστημιακών καθηγητών ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

 

Αθήνα 27.9.2010, 16:23

Ακάλυπτους αφήνει το υπουργείο Παιδείας πανεπιστημιακούς που διώκονται γιατί υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, οι Οικολόγοι Πράσινοι της ζητούν να φροντίσει ώστε να ασκηθεί εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου πρόσθετη παρέμβαση υπέρ δύο πανεπιστημιακών, που δικάζονται αύριο γιατί κατέθεσαν σε δίκη ως μάρτυρες υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Πρόκειται για τον Στέφανο Τραχανά, διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, και τη κ. Στέλλα Καραγιάννη, καθηγήτρια του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι βρίσκονται αύριο εναγόμενοι ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, χωρίς τη νομική συμπαράσταση της Πολιτείας, εξαιτίας της άσκησης των καθηκόντων τους στην πολύκροτη υπόθεση της υπερτιμολόγησης πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Για το θέμα αυτό η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Αποτελεί ηθική υποχρέωση της πολιτείας να στηρίξει όσους αγωνίζονται για τη διαφάνεια και διώκονται γι’ αυτό. Η ενάσκηση της δικονομικής δυνατότητας του Δημοσίου για παρέμβαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο υπέρ των εναγομένων Καθηγητών, που βρίσκονται σε αυτή τη θέση γιατί «τόλμησαν» να υπερασπισθούν το δημόσιο συμφέρον και να ακολουθήσουν μέχρι τέλους τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει. Η Πολιτεία οφείλει να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό όσων προσπαθούν να συνδράμουν τη Δικαιοσύνη στο δύσκολο έργο της αποκάλυψης των υπερτιμολογήσεων, όχι μόνο στα Πανεπιστήμια, αλλά σε ολόκληρο το Δημόσιο Τομέα. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα κρίνει, βέβαια, την ουσία της υπόθεσης, όμως η παρέμβαση αυτή θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως το Δημόσιο θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων με παρρησία υπερασπίζονται τα συμφέροντά του".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved