ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ο Αλέξης Λυκουργιώτης νέος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

 

Αθήνα 28.9.2010, 20:02

Ο Αλέξης Λυκουργιώτης ορίσθηκε σήμερα νέος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), ύστερα από διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο διορισμός του προτεινόμενου από την υπουργό Παιδείας Προέδρου έγινε με βάση το ν. 2817/2000 και όπως τροποποιήθηκε από το ν. 2986/2002.

Ο Πρόεδρος ασκεί τη γενική εποπτεία και το συντονισμό των επιμέρους Συμβουλίων του ΕΣΥΠ. Η θητεία του είναι τριετής.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι πρόκειται για έναν διακεκριμένο επιστήμονα ο οποίος έχει  βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σημείωσε ακόμη ότι "το ΕΣΥΠ, στο οποίο συμμετέχουν επίσης φορείς της Παιδείας, κοινωνικοί φορείς και διακεκριμένοι παιδαγωγοί μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο δημόσιο διάλογο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση".

Ο κ. Λυκουργιώτης μίλησε για την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στην παιδεία και εκτίμησε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες. "Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό νομοθετικό κείμενο που να ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις. Ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν πτυχία με αντίκρισμα είναι να έχουμε σπουδές με ποιότητα", υπογράμμισε.

Η Υπουργός ανακοίνωσε και τους Προέδρους των άλλων Οργάνων του ΕΣΥΠ. Πρόκειται για τους: 
- Πρόεδρος ΣΑΠΕ:  Ανδρέας Λύτρας, Αντιπρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας.
- Πρόεδρος ΣΑΤΕ: Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου, Πρόεδρος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος  Κοινωνικών - Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
- Πρόεδρος ΣΠΔΕ:  Ιωάννης  Καζάζης, Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

Σύντομο βιογραφικό
Ο Αλέξης Λυκουργιώτης είναι από το 1988 Καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, του οποίου διετέλεσε και Πρόεδρος την περίοδο 1987-1988. Από το 1988 μέχρι το 1994 διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου: Κατάλυση και Προστασία Περιβάλλοντος. Απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Πατρών , Μεταδιδακτορική Έρευνα, Universitė Catholique de Louvain (Belgium), Υφηγεσία στη Χημεία, Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει μεγάλο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, πλήθος αναφορών και συμμετοχές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved