ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δεν θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών

 

Αθήνα 4.10.2010, 18:22

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγεί το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών σχετικά με το ωράριο, έδωσε σήμερα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με το οποίο συναντήθηκε, η  υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

"Τυχόν περιπτώσεις που αναφέρθηκαν -που ευτυχώς δεν είναι πάνω από 80 σε όλη την Ελλάδα- όπου υπήρξαν δυσλειτουργίες, θα λυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του σχολείου και των εκπαιδευτικών", υπογράμμισε η υφυπουργός.

Σχετικά με του υπεράριθμους μαθητές ανά τμήμα, η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι θα δοθεί άμεση λύση σε 4σχολεία που έχουν πάνω από 30 μαθητές, αλλά και σε άλλα 140 που έχουν πάνω από 25 μαθητές, με βάση τις κτηριακές υποδομές  και τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε σχολείου.

Για το θέμα του ορίου των απουσιών των μαθητών, η υφυπουργός είπε ότι υπήρξε ένας στημένος μύθος -εκτός ΟΛΜΕ- ότι το υπουργείο πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των απουσιών. Διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι ο αριθμός των απουσιών δεν αλλάζει. "Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού και δεν ξέρω από πού προέρχεται και πως στήνεται. Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω  ότι η περσινή  εγκύκλιος, η οποία είχε μια προσαύξηση των απουσιών κατά 30%, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που αφορούσαν στον ιό της γρίπης Η1Ν1 -που μας ταλάνισε γενικότερα ως χώρα και ως πλανήτη πέρσι- δεν ισχύει  πλέον γιατί δεν υφίστανται αυτές οι ειδικές συνθήκες της γρίπης. Άρα αίρεται η έκτακτη περσινή εγκύκλιος και ισχύει η πάγια εγκύκλιος , που ίσχυε πάντα", πρόσθεσε η υφυπουργός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved