ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμμετοχή ΑΠΘ στο ερευνητικό πρόγραμμα PINOKIO

 

Aθήνα 5.10.2010, 14:23

Με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών, γλωσσικών και ψηφιακών δεξιοτήτων, απαραίτητων για την προσωπική ολοκλήρωση, την ενεργό κοινωνική συμμετοχή και την κοινωνική ένταξη των μαθητών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, προερχόμενους από διάφορα πολιτισμικά συστήματα, το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PINOKIO (Pupils for INnOvation as a Key to Intercultural and social inclusiOn” (Καινοτόμες μαθητικές δραστηριότητες: το κλειδί για τη διαπολιτισμικότητα και την κοινωνική συμμετοχή).

Συντονιστής του προγράμματος είναι το Εθνικό Ίδρυμα «Carlo Collodi» (Κάρλο Κολόντι) στην Πέσια της Ιταλίας και εταίροι είναι το ΑΠΘ, το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστείας του Πανεπιστημίου «Ca’ Foscari di Venezia» στη Βενετία της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο της Μαδέρας στην Πορτογαλία, καθώς και τα κέντρα ερευνών και μελετών «International Yehudi Menhuin Foundation» στο Βέλγιο, το «Mosaic Art And Sound» στην Αγγλία, το «Seed Association» της Ελβετίας και η «Officina Creativa Interculturale» της Ιταλίας.

Η κινητικότητα εθνοτικών, φυλετικών και κοινωνικών ομάδων που σημειώνεται τελευταία στις ευρωπαϊκές κοινωνίες αλλά και διεθνώς, διαμορφώνει μια νέα πολυπολιτισμική πραγματικότητα, την οποία ο χώρος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να αγνοήσει. Με βασικό αφετηριακό σημείο την προαγωγή του διαπολιτισμικού διαλόγου κατά του κοινωνικού αποκλεισμού δομήθηκε και αναπτύσσεται, στο πλαίσιο «Comenius» - Δια Βίου Μάθησης, το διετούς διάρκειας ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα PINOKIO.

To πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved