ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΟΛΜΕ: Να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου εκπαιδευτικών

 

Αθήνα 7.10.2010, 15:32

Στο θέμα του ωραρίου των εκπαιδευτικών επανέρχεται σήμερα με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, κάνοντας λόγο για παραβιάσεις και αθέτηση υποσχέσεων εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αθήνας επιχειρεί να μετατρέψει τις αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ από «διάθεση σε απόσπαση» ώστε να καταστρατηγηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

"Σε συνέχεια των μαζικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και παρά του ότι οι μετακινήσεις αυτές έγιναν χωρίς (σε πολλές περιπτώσεις) γραπτές εντολές μετακίνησης και ούτε καν τον αριθμό Πράξης για ανάληψη υπηρεσίας, μεθοδεύεται με αυτόν τον πρωτοφανή και ανέντιμο τρόπο η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών και η ανατροπή του διδακτικού τους ωραρίου", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΛΜΕ καταδικάζει την προσπάθεια να τροποποιηθούν εκ των υστέρων οι αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ για την διάθεση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να μετατραπούν σε αποσπάσεις, ενώ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας "να σταματήσει αυτή την τακτική, να σεβαστεί τα εργασιακά μας δικαιώματα".

Τέλος, απαιτεί να σταλεί άμεσα έγγραφο που να διευκρινίζει ότι σε κάθε περίπτωση και για όλες τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας στην πρωτοβάθμια ισχύει το θεσμοθετημένο διδακτικό ωράριο των καθηγητών της δευτεροβάθμιας (21 – 16 ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved