ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΠΘ: Σύσφιξη σχέσεων με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας

 

Αθήνα 8.10.2010, 13:32

Τις δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας σε ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των ομόλογων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας συζήτησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, με το Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Aleksey Popov, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχαν σήμερα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 11.00, στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα παρουσία της Προέδρου του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ Καθηγήτριας Αγγελικής Κοιλίαρη και της ομάδας του προγράμματος «Ιάσων» για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε πανεπιστήμια της Παρευξείνιας Περιοχής, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ Ιωάννη Καζάζη, την Ομ. Καθηγήτρια Άρτεμη Ξανθοπούλου-Κυριακού και τον γραμματέα Δρ. Δημήτρη Φωτιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η στήριξη στην προσπάθεια του ΑΠΘ για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στις Παρευξείνιες περιοχές μέσω του προγράμματος «Ιάσων». Επίσης, ο κ. Popov δώρισε μία Ρωσική Βιβλιοθήκη 240 τόμων για τους σπουδαστές ρωσικής γλώσσας του ΑΠΘ καθώς συνεχίζονται, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των φοιτητών, για δεύτερη χρονιά, τα μαθήματα ρωσικής γλώσσας που γίνονται στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις των φοιτητών για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας έχουν αυξηθεί, από 360 που ήταν πέρυσι, σε 500 με ιδιαίτερη ζήτηση από την Πολυτεχνική Σχολή (96 αιτήσεις), τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (94 αιτήσεις), τη Φιλοσοφική (90 αιτήσεις) και από άλλες Σχολές και Τμήματα του ΑΠΘ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved