ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Η Πολιτειακή Παιδεία απαραίτητη στα σχολεία"

 

Αθήνα 10.9.2010, 21:23

Αντίθετη στην επαπειλούμενη κατάργηση του μαθήματος "Πολιτική και Δίκαιο" του Λυκείου δηλώνει η Πανελλήνια Ένωση Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων και διοργανώνει συνέντευξη τύπου με τίτλο: "Αλλάζουμε την Ελλάδα, Εκπαιδεύουμε τους Πολίτες" (η Πολιτειακή Παιδεία (Citizenship Education): Οξυγόνο για τη Δημοκρατία - Αντίδοτο στην Κρίση - Ανέξοδη Επένδυση για την Κοινωνική Συνοχή), την Πέμπτη 14-10-2010 και ώρα 13.00 στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα).

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης. Τη συζήτηση, στην οποία θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, και ειδικοί επιστήμονες, θα διευθύνει ο Κοσμήτορας της ΝΟΠΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου της Αθήνας, Καθηγητής Μιχάλης Τσινισιζέλης.

Μεταξύ άλλων, θα γίνει αναφορά στην έρευνα για την Πολιτική Παιδεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση του CRELL (Ερευνητικού Κέντρου για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση της Κομισιόν), σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατέλαβε την προτελευταία θέση. 

"Η Πολιτειακή Παιδεία στην Ευρώπη αποτελεί βασικό ζητούμενο της Ε.Ε. από τα εκπαιδευτικά συστήματα, στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισσαβώνας. Για το σκοπό αυτό, όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. κατήρτησαν το Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2010, το οποίο επιτάσσει ένα από τα 5 προσόντα κάθε νέου που τελειώνει το Λύκειο να είναι η Πολιτειακή Παιδεία. Προς την επίτευξη του στόχου αυτού τα κράτη μέλη εκλήθησαν να προσαρμόσουν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα. Πρόκειται για διεθνή τάση στην Εκπαιδευτική Πολιτική", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved