ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία

 

Αθήνα 12.10.2010, 20:02

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μπακέλα προκάλεσαν οι συνεχιζόμενες καταλήψεις περίπου 33 γυμνασίων και λυκείων στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπακέλας απέστειλε έγγραγο στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης με το οποίο καλεί τους διευθυντές των σχολείων και τους καθηγητές να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές και να τους εξηγήσουν ότι η πράξη τους συνιστά αδίκημα, ενώ ζητεί και ενημέρωση των γονέων των μαθητών.

"Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια βιομηχανία κλήσεων Διευθυντών σχολείων και Εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων στα Αστυνομικά τμήματα", τονίζει σε ανακοίνωσή του το μέλος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης: "Καλούνται να καταθέσουν για το τι συμβαίνει στο σχολείο τους  με τις καταλήψεις των μαθητών κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό στέλνονται και έγγραφα - εντολές από τη διοίκηση προς τους διευθυντές σχολείων, να αναφέρουν αμέσως και εγγράφως στα αστυνομικά τμήματα αν έγινε κατάληψη του σχολείου! Ενεργοποιείται για μια ακόμη φορά η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Πράξη, που από την πρώτη στιγμή οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνολό τους, έχουν ζητήσει την κατάργησή της".

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: "Ανεξάρτητα από το πως βλέπει κανείς τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τους τρόπους προβολής των αιτημάτων τους, οφείλουμε να πούμε καθαρά πως τα εκπαιδευτικά ζητήματα δεν θα λυθούν με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων και των εισαγγελέων. Εκτός αν και αυτό εντάσσεται στην παιδαγωγική του «ψηφιακού νέου σχολείου» της κυβέρνησης...". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved