ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι παθήσεις που δικαιολογούν την κατ' εξαίρεση εισαγωγή στα ΑΕΙ
 

 

Αθήνα 13.10.2010, 12:20

Το υπουργείο Παιδείας με απόφασή του καθόρισε τα όργανα, τον τρόπο και τη διαδικασία διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011.

Ειδικότερα, ενέκρινε τη συγκρότηση επταμελών επιτροπών, οι οποίες αποτελούνται από ιατρούς των ειδικοτήτων Παθολογίας, Χειρουργικής, Καρδιολογίας, Νευρολογίας, Ενδοκρινολογίας, Ορθοπεδικής και
Οφθαλμολογίας και έχουν ως τα νοσοκομεία:
1. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
2. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ".
3. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου".
4. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο".
5. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
6. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
7. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
8. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
9. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς".
10. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο" Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
11. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Λαϊκό".
12. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Ευαγγελισμός".
13. Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά "Ο Άγιος Παντελεήμων".
14. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν".

Η συγκρότηση γίνεται από τους Διευθυντές ή συντονιστές των αναφερόμενων ειδικοτήτων, προκειμένου για το ΕΣΥ, ή, εφόσον στο νοσοκομείο υπηρετούν Πανεπιστημιακοί ιατροί στις συγκεκριμένες ειδικότητες, οι Επιτροπές συγκροτούνται από τους Καθηγητές ή Αναπληρωτές καθηγητές των ειδικοτήτων αυτών. Η Γραμματειακή υποστήριξη των Επιτροπών ορίζεται με ευθύνη των Δ.Σ. των ανωτέρω Νοσοκομείων. Για το ακαδ. έτος 2010−2011 οι επιτροπές θα πρέπει να συγκροτηθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2010.

Η Επιτροπή εξετάζει τις ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο, οι οποίες φέρουν σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα, τις οποίες προσκομίζουν οι υποψήφιοι, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Επιτροπή αξιολογεί τη γνωμάτευση του παραπέμποντος ιατρού και -εφόσον χρειάζεται- μπορεί να ορίζεται ειδικός εισηγητής αντίστοιχης ειδικότητας εντός ή εκτός του Νοσοκομείου. Η Επιτροπή εκδίδει Πιστοποιητικό στο οποίο θα ορίζεται επακριβώς η πάθηση του υποψηφίου ολογράφως με τον αντίστοιχο κωδικό του Παραρτήματος, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης.

Επίσης θα ορίζεται ότι με αυτή την πάθηση επιτρέπεται η εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το Πιστοποιητικό θα εκδίδεται εις διπλούν. Μετά το πέρας της διαδικασίας πιστοποίησης των παθήσεων υποψηφίων, θα αποστέλλεται ονομαστική κατάσταση αυτών με αντίγραφα των Πιστοποιητικών από κάθε Επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι υποψήφιοι καταθέτουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά σε μία μόνο από τις Επιτροπές των παραπάνω Νοσοκομείων τα εξής δικαιολογητικά:
α) Αίτηση
β) ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα και
γ) φωτοααντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Υπενθυμίζεται ότι για τοακαδ. έτος 2010 - 2011 τα δικαιολογητικά κατατίθενται μέχρι 20 Οκτωβρίου 2010.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πίνακα με τις παθήσεις που δικαιολογούν την κατ' εξαίρεση εισαγωγή στα ΑΕΙ.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Πίνακας με τις παθήσεις (αρχείο pdf 234 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved