ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πόρους ζητεί το ΑΠΘ για να συνεχίσει τη λειτουργία του

 

Αθήνα 18.10.2010, 14:23

Αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την περικοπή του 33% του τακτικού προϋπολογισμού, καθώς και την αναμενόμενη μείωση (μεγαλύτερη του 50%) των δημοσίων επενδύσεων, διαπιστώνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, η οποία συνήλθε σήμερα εκτάκτως.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος διαπιστώνει ότι το κονδύλιο του τακτικού προϋπολογισμού που εγκρίθηκε για τη φετινή χρονιά, δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των ανελαστικών δαπανών. Η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω για δύο επιπλέον λόγους:
- Εξαιτίας του υψηλού κόστους του εργολαβικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΑΠΘ σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.
- Εξαιτίας της αύξησης των αναγκών, όπως αυτές διαμορφώνονται φέτος με την αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού, ως αποτέλεσμα των νέων διατάξεων περί μεταγραφών.

Προκειμένου το ΑΠΘ να ανταποκριθεί στις βασικές ακαδημαϊκές και λειτουργικές του ανάγκες, η Σύγκλητος ζητεί από την κυβέρνηση εξαίρεση της χρηματοδότησης της ανώτατης εκπαίδευσης από την πολιτική της λιτότητας. "Μια πολιτική που, στην εποχή της οικονομίας της γνώσης, ανατροφοδοτεί την ύφεση και θέτει φραγμούς στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved