ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η ΟΛΜΕ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

 

Αθήνα 18.10.2010, 14:23

Αργοπορία στην επιμόρφωση των νεοδιόρισθων εκπαιδευτικών, που δημιουργεί προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, προσάπτει στο υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ σε επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι "η επιμόρφωση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών πραγματοποιείται μετά την έναρξη των μαθημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς όπως και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπλέον, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να υποβάλλονται σε έξοδα διαμονής και μετακίνησης χωρίς να προβλέπεται επίσης πρόσθετη (υπερωριακή) αμοιβή". Παράλληλα καλεί το υπουργείο να λάβει άμεσα μέτρα.

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

ΟΛΜΕ
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 - 33 11 338
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr      Αθήνα, 18/10/2010
        Α.Π.: 1565

ΠΡΟΣ:
την Υπουργό Παιδείας
κ. Α. Διαμαντοπούλου
την Υφυπουργό Παιδείας
κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου
Θέμα: Εισαγωγική επιμόρφωση

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε πως οι εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας επιμένουν να απορρίπτουν «μετ’ επαίνων» τις επεξεργασμένες προτάσεις τις ΟΛΜΕ, να γίνονται έγκαιρα οι διορισμοί και η εισαγωγική επιμόρφωση  να πραγματοποιείται κάθε Μάρτη του προηγούμενου σχολικού έτους. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η εισαγωγική επιμόρφωση πρέπει να ολοκληρώνεται πριν την έναρξη του διδακτικού έτους.
Τη φετινή χρονιά δεν τηρήθηκε ούτε αυτή η στοιχειώδης παράμετρος. Η επιμόρφωση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών πραγματοποιείται μετά την έναρξη των μαθημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς όπως και στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Επιπλέον, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να υποβάλλονται σε έξοδα διαμονής και μετακίνησης χωρίς να προβλέπεται επίσης πρόσθετη (υπερωριακή) αμοιβή.
Από την άλλη πλευρά, οι επιμορφωτές παραμένουν  απλήρωτοι από το 2008, ενώ δεν έχουν καταβληθεί τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης των επιμορφούμενων συναδέλφων!
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που μετακινήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση περιορίζεται σε 16 ώρες (!!) και πραγματοποιείται (σε ορισμένες ειδικότητες) εκτός ωραρίου εργασίας,  χωρίς και εδώ πρόβλεψη για υπερωριακή αμοιβή.
Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε αυτή την απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική τακτική, που έχεις ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και την καθυστέρηση της υλοποίησης τόσο της εισαγωγικής επιμόρφωσης όσο και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που διατίθενται στην Πρωτοβάθμια.

Απαιτούμε από το ΥΠΔΜΒ άμεσα τα παρακάτω:
- Να καλυφθούν αμέσως από το Υπουργείο όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής εκτός έδρας των εκπαιδευτικών που επιμορφώνονται και όχι να καλυφθούν από τους ίδιους με την προοπτική να τα λάβουν στο μέλλον.
- Να προβλεφθεί σε κάθε περίπτωση επιμόρφωσης εκτός ωραρίου εργασίας αμοιβή για τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς.
- Να πληρωθούν άμεσα όλες οι οφειλόμενες αμοιβές και αποζημιώσεις σε επιμορφωτές και επιμορφούμενους από τα προηγούμενα χρόνια.
Αν δεν εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες, ώστε να είναι αποτελεσματική έστω και αυτή η βραχύχρονη επιμόρφωση, καλούμε τους συναδέλφους που αδυνατούν, λόγω των ιδιαίτερα επιβαρυντικών συνθηκών, να μη συμμετάσχουν σε αυτή.
Καλούμε, επίσης, το ΥΠΔΒΜ να οργανώσει σε άλλη χρονική στιγμή, και εφόσον θα πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτουμε, πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης για τους/τις συναδέλφους που δεν θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα.
Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει ούτε νομικά ούτε ηθικά τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν επιμόρφωση με δικά τους έξοδα και εκτός ωραρίου εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved