ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των ΗΠΑ εξελέγη ο καθηγητής Γεώργιος Χρούσος

 

Αθήνα 14.10.2010, 17:22

Μέλος Εξωτερικού (Foreign Associate) στο Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών USA (Institute of Medicine, National Academy of Sciences USA) εξελέγη ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), καθηγητής Γεώργιος Χρούσος.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής της Ακαδημίας Επιστημών  (http://www.iom.edu) ιδρύθηκε το 1970 και είναι ένα από τα τέσσερα ιδρύματα της Εθνικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (Εθνική Ακαδημία Επιστημών, Εθνική Ακαδημία Μηχανολογίας, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, και Ινστιτούτο Ιατρικής). Εκτός από ανώτατο σώμα ιατρικής διάκρισης είναι και συμβουλευτικό όργανο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για ζητήματα εθνικής πολιτικής στην Υγεία.
Η συμμετοχή στο Ινστιτούτο Ιατρικής είναι τιμητική επιβράβευση για όσους έχουν παρουσιάσει εξαίρετα επιτεύγματα στον τομέα της υγείας. Τα εκλεγμένα μέλη συμμετέχουν στον καθορισμό στόχων για την ιατρική έρευνα και στη μελέτη πολιτικών για την Υγεία στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Ιατρικής.

Ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος είναι καθηγητής και Διευθυντής της πρώτης παιδιατρικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, και Διευθυντής του τμήματος Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη του ίδιου Νοσοκομείου.
Ο Δρ. Χρούσος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας, από τους πιο συχνά αναφερόμενους γιατρούς στη βιβλιογραφία παγκοσμίως, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Έρευνας και διευθυντής της Έδρας Ιατρικής Εφήβων της UNESCO. Είναι τιμητικό μέλος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, USA (National Institutes of Health) και έχει τιμηθεί με πολλά επαγγελματικά βραβεία και διακρίσεις, συμπεριλαμβανόμενης της εκλογής του στην Academia Europaea (European Academy of Humanities, Letters and Sciences).

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας συγχαίρει τον κ. Χρούσο για την εκλογή του σε ένα τόσο σημαντικό οργανισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved