ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Νέες προδιαγραφές για την οδική ασφάλεια των μαθητών

 

Αθήνα 19.10.2010, 12:23

Νέες προδιαγραφές για την οδική ασφάλεια των μαθητών και πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, δεσμεύται να περιλάβει στο πρόγραμμά του Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ ΑΕ).

H ΟΣΚ ΑΕ θα συμβάλλει στο νέο πρόγραμμα για την «Oδική ασφάλεια στον αστικό ιστό» που πρόκειται να εφαρμοστεί από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία.

Οι δεσμεύσεις της ΟΣΚ ΑΕ για προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την οδική προστασία των μαθητών στον περικλείοντα το σχολείο χώρο, έρχονται να καλύψουν το κενό που υπήρχε έως σήμερα και να αποκριθούν στην επιτακτική ανάγκη που επιβάλλεται από το υψηλό ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων μαθητών.

Η απουσία ανάλογων μέτρων στα σχολεία οφειλόταν στην εμπλοκή αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων και ΟΣΚ, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις υπεύθυνη για το οικόπεδο όπου κατασκευάζεται το σχολείο είναι η ΟΣΚ ΑΕ ενώ για τις περιμετρικές οδούς αρμόδιος είναι ο αντίστοιχος Δήμος.

Στην εισήγηση του Οργανισμού στο 3ο Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, προτείνεται να ξεπεραστεί ο γραφειοκρατικός αυτός σκόπελος και να συμπεριληφθούν προδιαγραφές μέτρων οδικής ασφάλειας στις μελέτες της ΟΣΚ ΑΕ, αναγκάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους αναδόχους κάθε έργου να λαμβάνουν σχετική άδεια από την εκάστοτε αρμόδια δημοτική αρχή.

"Είναι πλέον καιρός η ελληνική δημόσια διοίκηση να πάψει να κρύβεται πίσω από γραφειοκρατικές δυσκολίες και ο ένας φορέας να αποδίδει ευθύνες στον άλλον μη βρίσκοντας ποτέ τον υπεύθυνο. Όταν τίθενται τόσο σημαντικά ζητήματα όπως η προστασία της ίδιας της ζωής των μαθητών, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από δραστικές λύσεις. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ξαναδούμε θλιβερά ατυχήματα γύρω από τα σχολεία μας", δήλωσε σχετικά ο Ηρακλής Δρούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ. 

Ορισμένες από τις προδιαγραφές που θα εντάξει η ΟΣΚ ΑΕ ανά περίπτωση στις μελέτες της αφορούν σε:
1. Φωτεινούς σηματοδότες στις εισόδους των σχολείων
2. Ανυψωμένες διαβάσεις πεζών στις εισόδους των σχολείων
3. Ένδειξη προέλευσης οχημάτων στις διαβάσεις
4. Ειδικές ρυθμίσεις σε σχολεία που βρίσκονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας
5. Πεζοδρόμηση, όπου είναι εφικτό.

Στο πλαίσιο συνεισφοράς στην κυκλοφοριακή αγωγή, η ΟΣΚ ΑΕ προτίθεται επίσης σε όσα σχολεία Α’βάθμιας εκπαίδευσης υπάρχει η δυνατότητα, να διαμορφώνεται πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μέσα στον αύλειο χώρο τους. Επίσης, είναι σε φάση αναζήτησης κατάλληλου οικοπέδου εντός του δήμου Αθηναίων, στο οποίο να κατασκευαστεί πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής επισκέψιμο από όλα τα σχολεία της Αθήνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved