ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΟΛΜΕ: Να επαναλειτουργήσουν τα ΓΡΑΣΥ

 

Αθήνα 21.10.2010, 15:32

Με ξαφνική απόφαση το υπουργείου Παιδείας ανέστειλε από την αρχή της σχολικής χρονιάς τη λειτουργία των γραφείων σύνδεσης με την αγορά εργασίας (ΓΡΑΣΥ) στα ΕΠΑΛ, καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι τα γραφεία αυτά είχαν μια σημαντική συμβολή στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η ΟΛΜΕ εκφράζει την άποψη ότι η κατάργηση των ΓΡΑΣΥ δεν συμβάλει στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης που εξαγγέλλει το υπουργειο και ζητεί την άμεση επαναλειτουργία τους και τη στελέχωσή τους με τους ήδη επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς, καθώς και τη μετατροπή - αναβάθμισή τους σε γραφεία ΣΕΠ "με στόχο την ισότιμη παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανεξαρτήτως τύπου Λυκείου στο οποίο φοιτούν".

Το υπουργείο Παιδείας δαπάνησε τα προηγούμενα χρόνια αρκετά χρήματα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που τα στελέχωσαν τα ΓΡΑΣΥ, επισημαίνει η Ομοσπονδία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved