ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Μύθος η μεγάλη κινητικότητα των εκπαιδευτικών"

 

Αθήνα 25.10.2010, 20:32

Τα περί μεγάλων μετακινήσεων των εκπαιδευτικών είναι μύθος ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Μπράτης και ζητεί την απόσυρση της διάταξης του ν. 3848/2010 που υποχρεώνει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στην περιοχή του πρώτου διορισμού για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Μπράτη, την περσινή χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μετατέθηκαν μόλις 3.500 εκπαιδευτικοί (ποσοστό 5%) από το σύνολο των 70.000. Ανάλογα είναι και τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ "Όροι άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση", που παρουσιάστηκε πριν από τρεις ημέρες. Σύμφωνα με αυτή, οι εκπαιδευτικοί υπηρετούν στην τωρινή τους θέση κατά μέσο όρο 6 χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 8 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

"Με βάση και τα αποτελέσματα της έρευνας, το υπουργείο Παιδείας οφείλει να καταργήσει άμεσα τη συγκεκριμένη διάταξη, πριν τις φετινές μεταθέσεις, γιατί δεν προσφέρει τίποτα στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αντίθετα τιμωρεί τους νεοδιόριστους συναδέλφους", σημειώνει ο κ. Μπράτης και επισημαίνει: "Σε διαφορετική περίπτωση οι παρενέργειες που θα προκύψουν θα είναι μη ανατρέψιμες. Π.χ. φέτος στην Αιτωλοακαρνανία δεν διορίστηκε κανένας δάσκαλος. Αν την ερχόμενη χρονιά υπάρξουν στην περιοχή αυτή κενά αυτά θα καλυφθούν με νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, αφού οι συνάδελφοί μας που διορίστηκαν την περσινή χρονιά και, πιθανόν, κατάγονται απ’αυτόν το νομό, εξαιτίας της τριετίας, δε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για μετάθεση και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται και τις επόμενες χρονιές".

Τέλος, ο κ. Μπράτης ζητεί από το υπουργείο Παιδείας να υιοθετήσει τις προτάσεις για την παροχή κινήτρων, όπως επιπλέον μοριοδότηση όλων των εκπαιδευτικών (και όχι μόνο των νεοδιόριστων) που παραμένουν πάνω από ένα χρόνο στην ίδια σχολική μονάδα, που κατέθεσε ο κλάδος πέρυσι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved