ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πρόσκληση για ανάδειξη των πολυνησιωτικών ΑΕΙ

 

Αθήνα 2.11.2010, 21:23

Η στήριξη και η ανάδειξη των πολυνησιωτικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) είναι μια νέα δράση του υπουργείου Παιδείας, που θα πραγματοποιηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που εδρεύουν σε πολλά νησιά, στα νησιωτικά συμπλέγματα, τόσο του Αιγαίου όσο και του Ιονίου Πελάγους, μπορούν να αξιοποιήσουν το ιδιότυπο και ελκυστικό περιβάλλον στο οποίο φιλοξενούνται για να επιτύχουν σημαντικά αναπτυξιακά αποτελέσματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. "Θα ενισχυθεί η εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητά τους, προκειμένου να αποτελέσουν ουσιαστικό μοχλό ανάδειξης των νησιών, παράλληλα με την κυρίαρχη δραστηριότητα του τουρισμού. Μέσω του έργου θα υλοποιηθούν πρότυπες δράσεις και θα δημιουργηθούν υποδομές στήριξης καινοτόμων πρακτικών, ώστε τα πολυνησιωτικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να αναδειχθούν σε διεθνείς πόλους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας".

Ειδικότερα, αναφέρονται:
• Διαμόρφωση και οργάνωση υποδομών για την υποστήριξη της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας [π.χ. διαδικτυακή ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, δυνατότητα διοργάνωσης διαδικτυακών μαθημάτων (digital class)]
• Διεπιστημονικά και διατμηματικά προγράμματα σπουδών, εντός του Ιδρύματος ή με  άλλα Ιδρύματα – κυρίως Ιδρύματα του εξωτερικού
• Θερινά Προγράμματα Σπουδών
• Δράσεις εκπαίδευσης των τοπικών κοινωνιών με άνοιγμα των πολυνησιωτικών ΑΕΙ προς την κοινωνία
• Εκπαιδευτικές δράσεις (μαθήματα, σεμινάρια κλπ) για την ενίσχυση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου εντός του νησιωτικού συμπλέγματος της έδρας του Ιδρύματος
• Υποστήριξη ερευνητικών δράσεων με αντικείμενο τη νησιωτικότητα (ανάδειξη των Ιδρυμάτων σε διεθνή κέντρα αριστείας στην επιστημονική μελέτη και στην ανάδειξη λύσεων για τη νησιωτικότητα, συνεργασία με ερευνητές από όλο τον κόσμο).

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και τελικό στόχο έχει την προαγωγή της βιωσιμότητας και της καινοτομικότητας των πολυνησιωτικών ΑΕΙ, την προβολή των πλεονεκτημάτων των νησιωτικών περιοχών καθώς και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Με βάση τα παραπάνω, δημοσιεύτηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» η Επικαιροποίηση της Πρόσκλησης με τίτλο: «Στήριξη και Ανάδειξη των πολυνησιωτικών ΑΕΙ - Τα πολυνησιωτικά ΑΕΙ ως διεθνείς πόλοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας». Πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.edulll.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved