ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Υπουργείο Παιδείας: Ούτε ένα ευρώ για τα ΤΕΙ δεν πάει χαμένο

 

Αθήνα 17.11.2010, 18:54

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει, ούτε και πρόκειται να πάει για ανάγκες πέραν της πραγματικής φοίτησης των σπουδαστών σε κάθε ΤΕΙ, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με τίτλο: "ΤΕΙ: Αλλού οι σπουδαστές, αλλού τα κονδύλια".

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
• Το χρηματικό ποσό ανά ΤΕΙ -που εμφανίζεται στο δημοσίευμα- είναι το μέγιστο δυνατό διατιθέμενο από τη συγκεκριμένη δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», βάσει των στοιχείων εισροών από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσίας Ελλάδος - που είναι τα μόνα επίσημα στοιχεία για την αποτύπωση της φοίτησης στα ΤΕΙ. Πρόκειται δηλαδή για μια αρχική κατανομή που έχει μόνο θεωρητική αξία, αφού δεν πρόκειται για ποσό που δίδεται πραγματικά.
• H εκταμίευση των χρημάτων, που τελικά δίδονται σε κάθε ΤΕΙ, γίνεται με βάση το Σύστημα Περιοδικής Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Έργων Πρακτικής Άσκησης. Με πρωτοβουλία της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, θεσπίζεται ετήσια ex-post αξιολόγηση της υλοποίησης των έργων (ουσιαστική επαναξιολόγηση), βάσει της οποίας θα γίνεται και o πραγματικός επαναπροσδιορισμός της αρχικής κατανομής. 
• Στο πλαίσιο αυτό  κάθε ΤΕΙ οφείλει να καταθέσει πίνακα με τα ονόματα και τα πλήρη στοιχεία των φοιτητών που επιλέχθηκαν για Πρακτική Άσκηση, ενώ με το προαναφερθέν σύστημα ελέγχου και ανακατανομής προϋπολογισμών, στο τέλος του επόμενου ακαδημαϊκού έτους (καλοκαίρι 2011), τα τυχόν υψηλά – μη απορροφήσιμα - ανώτατα διατιθέμενα ποσά,  θα περικοπούν αναλογικά, σε τμήματα με χαμηλό αριθμό φοιτητών. Εξυπακούεται ότι, όπου είναι μηδενική η πραγματική φοίτηση, θα είναι μηδενικό και το αντίστοιχο ποσό.
• Τα χρήματα που περικόπτονται, διότι δεν έχουν απορροφηθεί από κάποιο ΤΕΙ, μετά την επαναξιολόγηση, θα μπορούν να ανακατανεμηθούν σε άλλα ΤΕΙ.
• Συνεπώς, ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει, ούτε και πρόκειται να πάει για ανάγκες πέραν της πραγματικής φοίτησης των σπουδαστών σε κάθε ΤΕΙ. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εκταμιευθούν προς οποιοδήποτε ΤΕΙ περισσότερα χρήματα από αυτά που αναλογούν στον πραγματικό αριθμό των φοιτητών του. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved