ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ι. Πανάρετος: Καταργήστε το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας λόγω οικογενειοκρατίας
 

 

Αθήνα 22.11.2010, 16:23

Την άμεση κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ένταξη των φοιτητών του στο Τμήμα Θεολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου και την μη περίληψη του Τμήματος στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων του επόμενου έτους, προτείνει με επιστολή του προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος, έπειτα από τη διαπίστωση ότι στο Τμήμα υπήρξαν ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας και σωρεία παρατυπιών.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο υφυπουργός, στο εν λόγω Τμήμα παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κ.α., "φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς".

Μεταξύ άλλων παρατυπιών, χορηγήθηκαν διδακτορικά διπλώματα σε τέκνα καθηγητών του Τμήματος με επιβλέποντες γονείς, υπήρξαν διπλά πρακτικά εκλογών, οι διαδικασίες επιλογής των μελών ΔΕΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα ευνοούσαν τους υποψήφιους που ήταν τέκνα μελών ΔΕΠ του Τμήματος, ενώ ακυρώθηκαν οι διορισμοί οκτώ μελών ΔΕΠ, "γεγονός επίσης πρωτοφανές στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς".

"Οι καταστάσεις αυτές απαξιώνουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και προκαλούν την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης που προσβλέπει στα Πανεπιστήμια ως φάρους αξιοκρατίας και διαφάνειας", επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Πανάρετος και ζητεί από τη Σύγκλητο να απαντήσει στις προτάσεις του εντός τριάντα ημερών.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής Πανάρετου.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η επιστολή Πανάρετου (αρχείο pdf 256 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved