ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ανοικτή επιστολή για το μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ
 

 

Αθήνα 24.11.2010, 12:11

Ανοικτή επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με το μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ και τις φήμες που κάνουν λόγο για περαιτέρω περικοπή επιδομάτων, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι το μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ, ακόμα και μετά τις πρόσφατες περικοπές επιδομάτων, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, διαρθρώνεται σε ποσοστό περίπου 40% στη βάση επιδομάτων. Αν δε συνυπολογισθούν τριετίες και οικογενειακά επιδόματα, ο βασικός μισθός σε πολλές περιπτώσεις είναι κάτω από το 45% του συνολικού μισθού.

Η Ομοσπονδία αναγάγει το θέμα αυτό σε "κεντρικό σημείο κάθετης σύγκρουσης και αδιαπραγμάτευτη γραμμή μη περαιτέρω υποχώρησης" και ζητεί τη σοβαρή ενασχόληση της Πολιτείας με την επίλυση των οικονομικών αιτημάτων των πανεπιστημιακών δασκάλων.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η επιστολή (αρχείο pdf 192 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved