ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κέντρο Έρευνας – Τεχνολογίας ιδρύεται στο Βόλο (30/1/06)
 


Αθήνα 30.1.2006, 10:42
Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες (παρατίθεται στο συνημμένο αρχείο), στο Βόλο συστήνεται Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 120 θέσεις εργασίας.

Το Κέντρο θα έχει τη μορφή ΝΠΙΔ και θα εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ προσωρινά θα στεγαστεί στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας. Για την λειτουργία του τα έτη 2006 - 2010 έχει προβλεφθεί ποσό 6.200.000 ευρώ.

Σκοπός του ΚΕΤΕΑΘ είναι η διεξαγωγή βασικής και κυρίως εφαρμοσμένης και τεχνολογικού χαρακτήρα έρευνας, η ανάπτυξη εφαρμογών και παραγωγής προϊόντων για τη βιομηχανική, οικονομική και κοινωνική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, καθώς και η παροχή υπηρεσιών, για την ερευνητική και τεχνολογική υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ιδίως στους τομείς: α) Μηχανοτρονικής, β) Βιοϊατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας, γ) Τεχνολογίας και Διαχείρισης Αγροοικοσυστημάτων και δ) Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης, χωρίς να αποκλείεται η ένταξη και άλλων συναφών τομέων.

Στο ΚΕΤΕΑΘ αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 120 θέσεις ερευνητικού, τεχνικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο π.δ., για τις ανάγκες των ερευνητικών και τεχνολογικών προγραμμάτων του μπορεί να απασχοληθούν και πρόσωπα με τις ακόλουθες ιδιότητες: επισκέπτες εμπειρογνώμονες ερευνητές, συνεργαζόμενοι ερευνητές, μέλη του ΔΕΠ των ΑΕΙ και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Το πλήρες κείμενο του π.δ. 9/2006, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ αρ. 7/23 Ιανουαρίου 2006, παρατίθεται στο συνημμένο αρχείο.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση του ΚΕΤΕΑΘ (αρχείο pdf 110 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved