ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το σχέδιο του Εθνικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης
 

 

Αθήνα 20.12.2010, 21:32

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνόδου Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, το σχέδιο του Εθνικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση διάλογου για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2011 (θα το βρείτε στα συνημμένα).

Στόχος σχεδίου είναι η σύνδεση της Διά Βίου Μάθησης με την απασχόληση, με κεντρικούς αναπτυξιακούς στόχους, όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη, ο τουρισμός, τα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Για το σκοπό αυτό, στο σχέδιο του εκτιμάται ότι  υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί όταν  οριστικοποιηθούν οι εθνικοί πόροι.

Η προσπάθεια στηρίζεται σε δυο κεντρικούς πυλώνες. Ο ένας είναι η αρχική και η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και ο δεύτερος είναι η εκπαίδευση των ενηλίκων.

Στην εισήγηση της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι η Διά Βίου Μάθηση αποτελεί μια ευκαιρία για τους Έλληνες πολίτες να συνδέσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν στη διάρκεια της ζωής τους με τις ανάγκες της συνεχώς μεταβαλλόμενης αγοράς εργασίας και να διεκδικήσουν με ίσους όρους θέσεις εργασίας και στην ενωμένη Ευρώπη.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι κεντρικός στόχος είναι η διαφάνεια και η ορθολογική κατανομή των πόρων χωρίς πελατειακές σχέσεις και στον τομέα της κατάρτισης. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα προηγούμενα χρόνια δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ για την κατάρτιση, χωρίς να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Τέλος, κάλεσε όλους τους φορείς που μετέχουν στη σύνοδο, (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΣΑΜΕΑ, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΟΑΕΔ, ΕΚΕΠ, ΙΔΕΚΕ, ΕΚΕΠΙΣ, ΕΟΠΠ) να συντονίσουν τη δράση τους, προκειμένου να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης.

* Επισυνάπτεται το Σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης.

 

 

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το σχέδιο του ΕΠΔΒΜ (αρχείο pdf 1,37 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved