ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ε. Χριστοφιλοπούλου: Προσλήψεις σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων

 

Αθήνα 7.1.2011, 18:12

"Όλες οι προσλήψεις γίνονται διαφανώς και αξιοκρατικά, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων. Οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών δεν ανατρέπονται. Οι μόνιμοι και αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις".

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, αμέσως μετά την είσοδο εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας και την παράλληλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων. Η ίδια πρόσθεσε ότι "οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών δεν ανατρέπονται. Οι μόνιμοι και αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Το υπουργείο Παιδείας, για κάθε νόμο που περνά, για κάθε αλλαγή, για κάθε προγραμματισμό, κάνει κάθε φορά λεπτομερή διαβούλευση, με τους φορείς,  τα κόμματα και τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών -εν προκειμένω ΟΛΜΕ και ΔΟΕ- και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το υπουργείο ενημερώνει τους συλλόγους τους για όλα".

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Παιδείας ήταν ένα από τα λίγα υπουργεία που έκανε τρεις χιλιάδες διορισμούς, "όσους του επέτρεπε η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας", και επίσης ότι περιόρισε κατά πολύ την ωρομίσθια εργασία, κάτω από πέντε διδακτικές ώρες. "Για περισσότερες ώρες προσλαμβάνονται αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όπως και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου", τόνισε.

Για τα περί ελαστικών σχέσεων εργασίας, είπε ότι δεν ισχύουν. "Αυτό που ισχύει είναι ότι το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλάζει τα σχολεία και θα κάνει τις προσλήψεις εκείνες που είναι αναγκαίες. Ο προγραμματισμός για τους διορισμούς γίνεται πάνω σε πραγματικές ανάγκες, δεν γίνεται στο κενό". 

Εισβολή
Η υφυπουργός χαρακτήρισε εισβολή τη σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών: "Υπήρξαν βία και ζημιές στην περιουσία του ελληνικού λαού, που έγινε με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Υπήρξε εισβολή από μια ομάδα εκπαιδευτικών, ορισμένοι από τους οποίους είναι αδιόριστοι και ορισμένοι διορισμένοι, που όπως λένε τους συμπαραστέκονται. Να τονίσω ότι τους έχω δει επανειλημμένα -όπως και οι ίδιοι παραδέχονται-, όπως έχω δει και αρκετές άλλες κατηγορίες εκπαιδευτικών και έχω συζητήσει μαζί τους. Δεν γίνεται να παραβιάζεται το πρόγραμμα ενός υπουργείου επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν «εδώ και τώρα» και μάλιστα να προκαλείται ζημιά και να ασκείται βία. Προτείναμε με την κυρία Διαμαντοπούλου να δουν το Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Κουλαϊδή, επειδή ήμασταν και οι δύο σε συνεχείς συσκέψεις. Δεν δέχθηκαν. Για να μην οξυνθεί το κλίμα δέχτηκα να τους ξαναδώ, να ξανακούσω όσα άκουσα και δεσμεύτηκα ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε προσλήψεις σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων, που προσδιορίζονται από δύο παράγοντες: τον αριθμό του μαθητικού δυναμικού και τα προγράμματα σπουδών".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved