ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΟΛΜΕ: Ευτελισμός της αξιοκρατίας κατά την επιλογή σχολικών συμβούλων

 

Αθήνα 14.1.2011, 14:02

Πλήρη ευτελισμό κάθε αξιοκρατικής διαδικασίας στην επιλογή των σχολικών συμβούλων και «παιδαγωγικών καθοδηγητών» σχολικών μονάδων, προσάπτει η ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, οι παραπάνω ορίσθηκαν από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης με μόνο προσόν ότι είχαν διοριστεί από τον υπουργό Παιδείας ως πρόεδροι οργανισμών, γραμματείς υπουργείου, περιφερειακοί διευθυντές κ.λπ. Και επεξηγεί: "Η κυβέρνηση υλοποιώντας το νέο νόμο 3879/2010 για τη διά βίου μάθηση (παράγραφος 14 του άρθρου 26) έχρισε σχολικούς συμβούλους εκείνους που «έχουν διοριστεί σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραµµατέων και Περιφερειακών ∆ιευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ∆ιά Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων, καθώς και Προέδρων ή ∆ιευθυνόντων Συµβούλων φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο» και μάλιστα με αυξημένο ρόλο, μιας και θα «υπηρετούν ως στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης». Και σαν να μην έφτανε αυτό, διορίζονται σε περιοχές που επιθυµούν".

"Αυτή είναι λοιπόν η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την «αξιολόγηση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία», έννοιες  τις οποίες συνεχώς επαναλαμβάνει ότι πιστεύει", αναρωτιέται η Ομοσπονδία και καταλήγει με τη διαπίστωση: "Φαίνεται πως πάνω από όλα είναι η φροντίδα με την οποία η εξουσία (η εκάστοτε) περιβάλλει τα στελέχη που την έχουν υπηρετήσει διαχρονικά και τα επιβραβεύει".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved