ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διευκρινήσεις υπ. Παιδείας για τη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου

 

Αθήνα 20.1.2011, 18:32

Απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Τα ολοήμερα της μισής ημέρας», και σε ό,τι αφορά το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, το υουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων έχουν το δικαίωμα να καλύπτουν λειτουργικά κενά άλλων ειδικοτήτων εφόσον υπάρχει πλεόνασμα διδακτικών ωρών.

Για το εν λόγω σχολείο αναφέρει ότι έχει διατεθεί ένας επιπλέον δάσκαλος (εκπαιδευτικός ΠΕ70), για την ομαλή λειτουργία του και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της Φυσικής Αγωγής. Συνολικά, στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, παρουσιάζεται πλεόνασμα είκοσι διδακτικών ωρών, με το οποίο, όχι μόνο καλύπτονται οι προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής και Αισθητικής Αγωγής, αλλά πραγματοποιούνται και Προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Αναφορικά με τη Β' Ξένη Γλώσσα, δεν παρουσιάζεται κανένα κενό στη προβλεπόμενη διδασκαλία των δέκα διδακτικών ωρών.

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει με το συμπέρασμα ότι το Σχολείο αυτό εφαρμόζει το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας χωρίς κανένα λειτουργικό κενό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved