ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η πορεία των ερευνητικών προγραμμάτων

 

Αθήνα 31.1.2011, 17:32

Την πορεία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο των Ερευνητικών Προγραμμάτων Αρχιμήδης ΙΙΙ, Θαλής, Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων, ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά:

* Αρχιμήδης ΙΙΙ - Ενίσχυση ερευνητικών ομάδων στα ΤΕΙ: Υποβληθείσες Προτάσεις: 643. Συνολικός Π/Υ Ερευνητικού Προγράμματος: 21.000.000€ Προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν: Περίπου 210. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αγγλικής περίληψης: 30/09/2010.

Πριν τη λήξη υποβολής των αγγλικών περιλήψεων, για το πρόγραμμα
Αρχιμήδης υλοποιήθηκαν τα εξής:
- Σχεδιασμός και υλοποίηση ηλεκτρονικού μητρώου Διεθνών αξιολογητών και ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εξ αποστάσεως αξιολόγηση των προτάσεων,
- Αποστολή προσκλήσεων σε ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένου κύρους διεθνώς (π.χ. Highly Cited Researchers) για εγγραφή τους στο ειδικό μητρώο αξιολογητών.

Μετά τη λήξη υποβολής των αγγλικών περιλήψεων, για το πρόγραμμα Αρχιμήδης υλοποιήθηκαν τα εξής:
- Αποστολή προσκλήσεων προς διεθνείς αξιολογητές για εγγραφή τους στο
ειδικό μητρώο αξιολογητών,
- Αυτοματοποιημένη αντιστοίχιση των ερευνητικών προτάσεων στους εγγεγραμμένους στο μητρώο αξιολογητές, βάσει ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής/αλγόριθμου (λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τα δηλωθέντα επιστημονικά πεδία των προτάσεων και την ερευνητική εξειδίκευση των αξιολογητών),
- Αποστολή προσκλήσεων στους αξιολογητές για την ανάθεση των προτάσεων. Αποστολή προσωπικού ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης για την είσοδο τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης (έναρξη αξιολόγησης 20/12/2010, καταληκτική ημερομηνία 23/01/2011). Αποστολή οδηγιών στους αξιολογητές για τους στόχους του προγράμματος, τον τρόπο αξιολόγησης και τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας,
- Έως σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου 560 αξιολογητές για την
αξιολόγηση των προτάσεων, με μέγιστο αριθμό προτάσεων ανά αξιολογητή τις οκτώ,
- Απεστάλησαν υπενθυμίσεις στους αξιολογητές (στις 05/01, 11/01 και 26/01)
για την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης φάσης αξιολόγησης (ήτοι 23/01),
- Έγινε εκ νέου αντιστοίχιση όσων προτάσεων δεν αξιολογήθηκαν από τους αρχικούς αξιολογητές, σε άλλους κριτές (αυτόματη διαδικασία μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής/αλγόριθμου που έχει αναπτυχθεί),
- Έως 28/01 έχουν γίνει περίπου 1150 αποδοχές αξιολογήσεων. Επιπρόσθετα, έχουν ολοκληρωθεί περίπου 1000 αξιολογήσεις. Η πρώτη φάση αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου,
- Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αξιολόγησης θα ζητηθεί η ηλεκτρονική υποβολή της πλήρους πρότασης από όσους έχουν υποβάλει τις προτάσεις εκείνες που θα έχουν προκριθεί για τη δεύτερη φάση αξιολόγησης. Θα δοθεί προθεσμία ενός μηνός για την υποβολή της πλήρους πρότασης. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση της πλήρους πρότασης και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

* Θαλής - Ενίσχυση της Διεπιστημονικής ή και Διιδρυματικής έρευνας και καινοτομίας με δυνατότητα προσέλκυσης ερευνητών υψηλού επιπέδου από το εξωτερικό μέσω της διενέργειας βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας αριστείας: Υποβληθείσες Προτάσεις: 1324. Συνολικός Π/Υ Ερευνητικού Προγράμματος : 120.000.000€. Προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν: Περίπου 200. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αγγλικής περίληψης: 30/09/2010. Έχουν γίνει ήδη οι αντίστοιχες διαδικασίες που αναφέρθηκαν παραπάνω.. Έναρξη αξιολόγησης των περιλήψεων: 24/01/2011. Ως καταληκτική ημερομηνία στους αξιολογητές έχει τεθεί η 25/02/2011.

Έως σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου 960 αξιολογητές για την αξιολόγηση των προτάσεων, με μέγιστο αριθμό προτάσεων ανά αξιολογητή τις οχτώ. Έγινε εκ νέου αντιστοίχιση όσων προτάσεων δεν αξιολογήθηκαν από τους αρχικούς αξιολογητές, σε άλλους κριτές (αυτόματη διαδικασία μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής/αλγόριθμου που έχει αναπτυχθεί). Έως 28/01 έχουν γίνει περίπου 790 αποδοχές αξιολογήσεων.

* Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών -τριών: Υποβληθείσες Προτάσεις: 2.569. Συνολικός Π/Υ Ερευνητικού Προγράμματος: 30.000.000€. Προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν: Περίπου 200. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αγγλικής περίληψης: 30/11/2010.

Έχουν ήδη υλοποιηθεί όλα τα προκαταρκτικά βήματα που αναφέρθηκαν στα δύο προηγούμενα προγράμματα. Εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθεί η αντιστοίχιση των προτάσεων με τους αξιολογητές και θα αρχίσει η αξιολόγηση των περιλήψεων. Οι αξιολογήσεις και για τα τρία προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved