ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το ΑΠΘ για την αναστολή των διδακτορικών προγραμμάτων του ΙΚΥ

 

Αθήνα 2.2.2011, 16:22

Την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή της εκφράζει η Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την απόφαση του ΙΚΥ, που στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας αποφάσισε να αναστείλει την προκήρυξη των προγραμμάτων Εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής και Μεταδιδακτορικής Έρευνας στην Ελλάδα για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

"Οι υποτροφίες αυτές αποτελούσαν ανέκαθεν ελπίδα για τους αριστούχους πτυχιούχους και ιδίως τους οικονομικά ασθενέστερους. Τέτοιου είδους αποφάσεις έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αφού το ποσό που “εξοικονομείται” είναι ασήμαντο για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό για τους υποτρόφους του ΙΚΥ", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία επισημαίνει: "Η έξοδος από την κρίση μπορεί να έρθει με επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία και όχι με την απαξίωσή της. Εξάλλου οι κρατικές υποτροφίες του ΙΚΥ, δεν πρέπει να υποκατασταθούν από περιστασιακές υποτροφίες έρευνας".

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ διεκδικεί, "για τη νέα γενιά της αριστείας", από το ΙΚΥ και το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσουν την απόφασή τους αυτή, συνυπολογίζοντας το σημαντικό μακροπρόθεσμο κόστος μιας τέτοιας κίνησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved