ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Όχι" στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και από την ΟΛΤΕΕ

 

Αθήνα 3.2.2011, 09:15

Στις διαμαρτυρίες για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων έρχεται να προστεθεί και αυτή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ), η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συρρίκνωση της ΤΕΕ.

"Είναι ρητορική και ψευδεπίγραφη η εξαγγελία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για δήθεν αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, όταν πριν ακόμη ανακοινωθεί το σχέδιο νόμου για το εξαγγελθέν Τεχνολογικό Λύκειο, προωθείται σχέδιο συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης", τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι "η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση δεν έχει ανάγκη από συγχωνεύσεις και καταργήσεις, έχει όμως μεγάλη ανάγκη από την ίδρυση νέων σύγχρονων  σχολικών μονάδων οι οποίες θα στεγάζονται σε κατάλληλα κτήρια που θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα εργαστήρια  συμβατά με την εξελιγμένη τεχνολογία της αγοράς εργασίας. Καμιά συγχώνευση και καμιά κατάργηση σχολείου Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δεν θα γίνει αποδεκτή από την κοινωνία, γιατί οι ανάγκες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης επιτάσσουν ιδρύσεις νέων σχολείων που θα στεγάσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε ένα δημιουργικό σχολείο του μέλλοντος  με όραμα και διεξόδους".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Ας πραγματοποιηθεί τελικά και το προσφάτως εξαγγελθέν όραμα της υπουργού Παιδείας για την ίδρυση ενός σύγχρονου Τεχνολογικού Λυκείου που θα είναι ελκυστικό στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα καλύψει το τεράστιο κενό που υπάρχει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα αναστρέψει την αναλογία μαθητών Γενικής – Τεχνικής Εκπαίδευσης από το 70% -30%, στο 30% - 70% όπως άλλωστε ισχύει σε όλο το σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο σε Ανατολή και Δύση. Είναι απαίτηση των καιρών είναι απαίτηση όλων".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved