ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
38 συμφωνίες με τουρκικά πανεπιστήμια έχει συνάψει το ΑΠΘ

 

Αθήνα 3.2.2011, 14:03

Τριάντα οκτώ συμφωνίες έχει υπογράψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τα τουρκικά πανεπιστήμια «Istanbul Technical University» στην Κωνσταντινούπολη, «Namik Kemal University» στη Ραιδεστό, «Trakya University» στην Αδριανούπολη και «University of Canakkale» στα Δαρδανέλια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus», μέσω των οποίων πραγματοποιούνται μετακινήσεις μελών ΔΕΠ και φοιτητών.

Τις συνεργασίες αυτές συζήτησαν σήμερα με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Hüseyin Özdemir και τον Υποπρόξενο Cevahir Akdemir, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, και ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής. Αποφασίστηκε η επέκταση των δραστηριοτήτων του ΑΠΘ σε άλλα, αντίστοιχα, μεγάλα πανεπιστήμια της Τουρκίας, με στόχο τις κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Επίσης, αποφασίστηκε η διερεύνηση συνεργασίας για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ αλλά και, αντίστοιχα, η διδασκαλία της ελληνικής σε πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης.

«Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι, όχι μόνο, γείτονες και φίλες χώρες αλλά έχουν κοινούς δεσμούς, ιστορία και παράδοση αιώνων» δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος και επισήμανε «Εμείς, ως ακαδημαϊκό ίδρυμα, σε μία κίνηση εξωστρέφειας στην περιοχή μας, οφείλουμε να αναθερμάνουμε και να αναδείξουμε τις διαχρονικές αυτές σχέσεις. Συσφίγγοντας τις σχέσεις μας με τους Τούρκους συναδέλφους μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε Έλληνες και Τούρκους φοιτητές να επισκεφθούν, αντίστοιχα, τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Τουρκίας και να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τη γείτονα χώρα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved