ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στο κίνημα "δεν πληρώνω" και η Άννα Διαμαντοπούλου!

 

Αθήνα 10.2.2011, 18:03

Στο... κίνημα του "δεν πληρώνω" εντάσσει την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ), καταγγέλλοντας ότι δεν πληρώνει εκατοντάδες  εκπαιδευτικούς που στήριξαν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη ως αξιολογητές και καταχωρητές για δύο διδακτικά έτη (2008-2009 και 2009-2010).

"Αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να προσφεύγουν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "πληρώνοντας σε συγκεκριμένους δικηγόρους χιλιάδες ευρώ σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που οι μισθοί τους έχουν μειωθεί μόνο την τελευταία διετία κατά 30%".

Η Ομοσπονδία καταλογίζει στην κ. Διαμαντοπούλου σιωπή γύρω από το θέμα, παρά τις δεκάδες δημόσιες επιστολές που τους έχουν απευθύνει εκπαιδευτικοί από ολόκληρη τη χώρα και τις επανειλημμένες αναφορές των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων  συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και παρά το πλήθος των ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή το τελευταίο διάστημα από βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων.

"Θεωρούμε ότι η σιωπή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας δηλώνει άμεσα ή έμμεσα την άρνηση να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί τα δεδουλευμένα τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η σιωπή δηλώνει και μια πρωτοφανή περιφρόνηση προς όλους, όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, δεν καταδέχεται να απαντήσει, ούτε στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, ούτε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών αλλά και ούτε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που με εγκυκλίους του υπουργείου εργάστηκαν και δεν πληρώνονται", συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: "Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς δημιουργεί πολύ άσχημο κλίμα και υποδαυλίζει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, αυξάνοντας περισσότερο την απόσταση μεταξύ τους σε μια περίοδο που για να αντιμετωπιστούν  τα μεγάλα προβλήματα και οι προκλήσεις της παιδείας, χρειάζεται πρωτίστως συναίνεση και αμοιβαία εμπιστοσύνη".

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved