ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πανελλαδική έρευνα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για την Παιδεία στα Μέσα

 

Αθήνα 14.2.2011, 17:32

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, ο εθνικός φορέας εφαρμοσμένης έρευνας για την οπτικοακουστική επικοινωνία στην Ελλάδα, υλοποιεί σε συνεργασία με το υπουργείου Παιδείας την πρώτη εμπειρική έρευνα με τίτλο «Πανελλαδική Έρευνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την Παιδεία στα Μέσα».

Η έρευνα διεξάγεται ηλεκτρονικά από το δικτυακό τόπο του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr, μέσω ανώνυμου ερωτηματολογίου, και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Στόχος της έρευνας είναι η διερεύνηση της διμερούς σχέσης του θεατή - χρήστη εκπαιδευτικού με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ο βαθμός εξοικείωσης και πρόσληψης των Μέσων και η μεταφορά και αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας του, μέσω της εκπαιδευτικής του ιδιότητας, στο σχολικό περιβάλλον.

Με σειρά ερωτήσεων που αφορούν στην πρόσβαση, την αποκωδικοποίηση, την κριτική ανάλυση, τη χρήση και δημιουργία περιεχομένου στα Μέσα, η έρευνα αποσκοπεί στην αποκρυπτογράφηση της στάσης και των απόψεων των εκπαιδευτικών σχετικά με τη χρήση των ΜΜΕ στο σχολείο.

Η έρευνα θα παραμείνει ανοικτή επί τρεις μήνες και τα αποτελέσματά της θα κοινοποιηθούν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και θα παρουσιαστούν σε ημερίδα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών το 2011, προκειμένου να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής γύρω από την Παιδεία στα Μέσα (media literacy).

Το Ινστιτούτο
To Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων είναι ο εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων, Media Literacy Expert Group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και -βάσει του Π.Δ.172/94(αρθ.2α)- επεξεργάζεται και αναπτύσσει πρωτοβουλίες οπτικοακουστικής παιδείας για νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την παθητική και ενεργητική προστασία και την καλλιέργεια κριτικών και δημιουργικών δεξιοτήτων στα ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή.

Πληροφορίες παρέχονται στο τηλ.: 210-9098699, www.sch.gr, www.iom.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved