ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΔΟΕ: Ασφαλιστικό παράδοξο

 

Αθήνα 17.2.2011, 13:22

Σε μια παραδοξότητα του ασφαλιστικού νόμου, που αφορά γονείς ανήλικων τέκνων, αναφέρεται ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ειδικότερα, στην ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις αλλαγές που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου 2011 στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων με βάση το ν. 3865/10, περιλαμβάνονται οι παρακάτω διευκρινήσεις:
- Σύνταξη σε ηλικία 52 και 55 ετών από 1 Ιανουαρίου 2011 κατοχυρώνουν ταυτόχρονα και οι δυο σύζυγοι δημόσιοι υπάλληλοι, αρκεί να συμπληρώνουν 25ετία, με ανήλικο παιδί το 2011 και το 2012 αντίστοιχα είτε με πραγματική είτε με πλασματική έναντι εξαγοράς συντάξιμης υπηρεσίας.
- Το ίδιο «προνόμιο» όμως δεν εξασφαλίζουν -κατά ανεξήγητο τρόπο- οι άνδρες που κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας είχαν ανήλικο παιδί ως το 2010. Έτσι, παρατηρείται το ασφαλιστικά παράδοξο οι νεότεροι δημόσιοι υπάλληλοι άνδρες που συμπληρώνουν 25ετία τα έτη 2011 και 2012 και έχουν ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας, να έχουν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έναντι των παλαιοτέρων με τις ίδιες προϋποθέσεις. Ενώ δεν παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο με τους τρίτεκνους άνδρες οι οποίοι αν και θεμελίωσαν με τις γενικές διατάξεις συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010, αυτοί να μπορούν να αποχωρήσουν με τα όρια ηλικίας που ισχύουν από το 2011 για τους τρίτεκνους σύμφωνα με το ν. 3865/2010.

Επειδή η ρύθμιση θίγει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που έχουν ανήλικο παιδί και πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας, η ΔΟΕ ζητά από το υπουργείο να ερευνήσει τη βασιμότητα των όσων αναφέρει παραπάνω και να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες.

Τέλος, η ΔΟΕ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις διατάξεις που περικόπτουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και ζητάει την άμεση κατάργησή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved