ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
83.268 θα εισαχθούν φέτος στα ΑΕΙ (αναλυτικοί πίνακες) (2/3/06)
 


Αθήνα 2.3.2006, 11:5
Συνολικά 83.268 σπουδαστές θα εισαχθούν φέτος στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (περίπου 2.000 περισσότεροι από πέρυσι), σύμφωνα με τους πίνακες που έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας και πρώτη παρουσιάζει η Proslipsis στα συνημμένα αρχεία.  

Οι θέσεις αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 και κατανέμονται στα Πανεπιστήμια, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Αθήνας, στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) για το ακαδ. έτος 2006-07. Επίσης, στις Στρατιωτικές Σχολές, στην Αστυνομική και Πυροσβεστική Ακαδημία και στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

Από τη φετινή χρονιά αυξάνεται το ποσοστό θέσεων του αριθμού εισακτέων των κατόχων πτυχίου Β΄ κύκλου Εσπερινών ΤΕΕ από 0,5% σε 1% για όλα τα τμήματα των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδικότερα, με βάση τη σχετική υπουργική απόφαση, οι θέσεις εισακτέων ανέρχονται:
1. Στα Πανεπιστήμια της χώρας, σε 36.685.
2. Στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπ/σης (ΑΣΠΑΙΤΕ), σε 42.270.
3. Στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, σε 120.

Συνολικά ο αριθμός των θέσεων εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 ανέρχεται στις 79.075. Οι αυξήσεις στις θέσεις εισακτέων που ζήτησαν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έγιναν δεκτές, σε αντίθεση με τις μειώσεις που έγιναν κατ’ ελάχιστον δεκτές και σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθείται από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου σε ορισμένες Σχολές στις οποίες υπάρχει υπερπληθώρα πτυχιούχων.

Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων διαμορφώνεται στις 83.268 θέσεις αν στον παραπάνω αριθμό των 79.075 εισακτέων υπολογιστούν και οι ακόλουθες θέσεις:
- 1066 στις Στρατιωτικές Σχολές.
- 1.943 στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.
- 20 στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
- 1.164 στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. 
- 200 στα Τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. και Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ., τα οποία δεν είναι ενταγμένα στο μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίων.

Από τον συνολικό αριθμό των 83.268 διατίθενται:
- 67.684 θέσεις στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου που αντιστοιχούν στο 90% των θέσεων των Πανεπιστημίων, των Στρατιωτικών και των Αστυνομικών Σχολών και στο 74,5% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Σχολών των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού. Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν 98.140 περίπου εν δυνάμει υποψήφιοι, δηλαδή όσοι από τους 79.965 μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων υποβάλλουν τελικά μηχανογραφικό δελτίο και οι 18.175 απόφοιτοι προηγούμενων ετών που υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις .

- 8.304 θέσεις στους κατόχους απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των ημερήσιων Ενιαίων Λυκείων που εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο το έτος 2005 και παλαιότερα και δεν λαμβάνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις τους έτους 2006, οι οποίες αντιστοιχούν στο 10% των θέσεων των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης καθώς και των σχολών των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού. Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 18.000 υποψήφιοι.

- 6.638 θέσεις στους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ που θα λάβουν μέρος στις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των τριών μαθημάτων που αντιστοιχούν στο 14,5% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών, των Σχολών Αστυφυλάκων και των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 32.000 φετινοί μαθητές της τελευταίας τάξης του Β΄ κύκλου ΤΕΕ και απόφοιτοι προηγούμενων ετών που θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

- 442 θέσεις στους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ που θα λάβουν μέρος στις αντίστοιχες ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις και οι οποίες αντιστοιχούν στο 1% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 4.000 μαθητές και απόφοιτοι εσπερινών ΤΕΕ που θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

- 844 θέσεις, πέρα από τον αριθμό εισακτέων διατίθενται για τους μαθητές και αποφοίτους των Εσπερινών Ενιαίων Λυκείων που θα διαγωνιστούν φέτος σε εθνικό επίπεδο στα οικεία μαθήματα της Δ΄ τάξης των Λυκείων αυτών.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 στο μηχανογραφικό δελτίο θα περιλαμβάνεται στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο το νέο Τμήμα «Θεωρητικών Σπουδών Τέχνης» της ΑΣΚΤ. Οι εξετάσεις προγραμματίζεται ν΄ αρχίσουν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και να ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2006.

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε τους εξής πίνακες:
* Εισακτέων στα Πανεπιστήμια τα έτη 1998-2006
* Συνοπτικός πίνακας ανά ΑΕΙ
* Συνοπτικός πίνακας ανά ΤΕΙ
* Πίνακας εισακτέων 2006
* Εισακτέων στα ΤΕΙ τα έτη 1998-2006

* Στα "Δελτία Τύπου" μπορείτε να δείτε τα όσα διαμείφθηκαν στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Ανδρέας Καραμάνος με αφορμή την ανακοίνωση των θέσεων. Για να μεταφερθείτε απευθείας στο κείμενο πατήστε εδώ.

 

 5 αρχεία διαθέσιμα για download 
Εισακτέοι στα Πανεπιστήμια τα έτη 1998-2006
Συνοπτικός πίνακας ανά ΑΕΙ
Συνοπτικός πίνακας ανά ΤΕΙ
Πίνακας εισακτέων
Εισακτέοι στα ΤΕΙ τα έτη 1998-2006

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved