ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία ΑΠΘ - Colorado State University

 

Αθήνα 21.3.2011, 16:36

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του «Colorado State University» των ΗΠΑ και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα υπογραφεί αύριο Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011, στο πλαίσιο Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας παρέχει τη δυνατότητα στο ΑΠΘ να αξιοποιήσει το Διεθνές Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδατικών Πόρων για θέματα νερού. Στόχος του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, πανεπιστήμιου που ειδικεύεται σε θέματα υδάτων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας στην επιστημονική περιοχή της υδρο-διπλωματίας που σχετίζεται με την επίλυση διενέξεων που αφορούν διασυνοριακές υδρολογικές λεκάνες. Η διαχείριση διασυνοριακών υδρολογικών λεκανών αποτελεί θέμα αιχμής και για την Ελλάδα καθώς το 25% του νερού της χώρας προέρχεται από το εξωτερικό και την καθιστά, κατά κάποιο τρόπο, «αιχμάλωτη» σε θέματα διαχείρισης του.

Η Ημερίδα, με τίτλο «Νερό, το πραγματικό χρυσάφι» θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και είναι μία συνδιοργάνωση της Πρυτανείας, του Συμβουλίου Περιβάλλοντος και του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.

«Άλλη μία απόδειξη της εξωστρέφειας του ΑΠΘ αποτελεί η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το μεγαλύτερο στον κόσμο πανεπιστήμιο σε θέματα διαχείρισης υδάτων», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, και επισήμανε: «Ασχολούμαστε με μεγάλη ευαισθησία με τα προβλήματα περιβάλλοντος. Με αυτή τη συνεργασία θα αντλήσουμε τεχνογνωσία για την επίλυση δικών μας προβλημάτων νερού που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και με την απουσία ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτων στη χώρα μας, στο πλαίσιο μίας αειφορικής περιβαλλοντικής πολιτικής. Επίσης, μέσω του ΑΠΘ δίνεται η δυνατότητα για επιστημονικές συμμαχίες στα προβλήματα διαχείρισης υδάτων. Το γεγονός ότι η εκδήλωση θα γίνει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ελπίζουμε να μη σημαίνει ότι το νερό στο μέλλον θα είναι ένα μουσειακό είδος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved