ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η ΟΛΜΕ για τις χαμένες ώρες διδασκαλίας

 

Αθήνα 29.3.2011, 17:22

Με την επιστολή του για αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας στα σχολεία, που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του, τονίζει σε επιστολή - απάντηση η ΟΛΜΕ.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει η αναγκαιότητα να γίνονται κανονικά και με ουσιαστικό τρόπο τα μαθήματα στα σχολεία, παραδέχεται η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας όμως ότι φέτος αυτή η αναγκαιότητα "διασαλεύτηκε από τη μεγάλη καθυστέρηση της αποστολής βιβλίων, την πίεση που ασκήθηκε από το υπουργείο να υπάρξουν υπεράριθμοι μαθητές ανά τμήμα (και 30 σε ορισμένες περιπτώσεις) και ακόμη από τα πολλά κενά εκπαιδευτικών, που προέκυψαν σε βασικές ειδικότητες για μεγάλο χρονικά διαστήματα (ιδίως στην αρχή της χρονιάς). Επιπροσθέτως, μέρες και εβδομάδες μαθημάτων χάθηκαν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν στη μεταφορά των μαθητών σε πολλές περιοχές της χώρας".

Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι είχε θέσει τα παραπάνω θέματα υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από τις αρχές του σχολικού έτους και δηλώνει εντυπωσιασμένη από την μονομερή θεώρηση του υουργείου για τις απώλειες διδακτικών ωρών και την μη αναγνώριση των τεράστιων ευθυνών του.

Όσον αφορά το σημείο της επιστολής του υπουργείου που αναφερόταν στους αγώνες των εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ το χαρακρηρίζει υποκριτικό και απαντά ότι θεωρεί τους αγώνες παράδειγμα και θετική παρακαταθήκη για τους μαθητές και για όλη την κοινωνία.

Επιπλέον, προσάπει στο υπουργείο σκοπιμότητα, επειδή δημοσιοποίησε την επιστολή μόλις αποφασίστηκε η 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία, κάτι που κατά την ΟΛΜΕ ισοδυναμεί με εκφοβισμό των εκπαιδευτικών. "Με την απόφασή σας αυτή στοχοποιείτε τελικά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων για απεργιακούς αγώνες και χρεώνετε στους εκπαιδευτικούς και στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας την ευθύνη για την απώλεια διδακτικών ωρών, αποκρύβοντας τις πραγματικές αιτίες των κινητοποιήσεων,  που δεν είναι άλλες από τη δική σας ασκούμενη πολιτική, την πολιτική της παράδοσης της εκπαίδευσης στα χέρια του ΔΝΤ".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Για τους εκπαιδευτικούς η πολιτική αυτή  δεν είναι μονόδρομος. Η ακύρωσή της και ή εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα αξιοποιεί και θα υλοποιεί τις θέσεις και την εμπειρία των εκπαιδευτικών φορέων, είναι η μόνη λύση για τη δημόσια εκπαίδευση. Μιας πολιτικής που θα δίνει προτεραιότητα στις δαπάνες για την παιδεία σε αυτή τη χώρα, στην οποία οι πολιτικές που εφαρμόζονται την έχουν φέρει να φιγουράρει τελευταία σε όλη την Ευρώπη και τις χώρες του ΟΟΣΑ".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved