ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ημέρα Ενημέρωσης για Σπουδές και Έρευνα στη Γερμανία

 

Αθήνα 30.3.2011, 10:43

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά εκπρόσωποι γερμανικών πανεπιστημίων και άλλων φορέων της γερμανικής εκπαίδευσης θα φιλοξενηθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, με τίτλο «Ημέρα Ενημέρωσης για Σπουδές και Έρευνα στη Γερμανία».

H εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Διασύνδεσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 και ώρες 10.00 με 17.00, στο Φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στην κεντρική είσοδο, και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν, στις 13:00, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Wolfgang Hoelscher-Obermaier και η Διευθύντρια του Ενημερωτικού Κέντρου της DAAD στην Αθήνα, Katja Jaeckel.

Γερμανικά Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία διεθνούς κύρους θα παρέχουν ενημέρωση και συμβουλές σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές για προγράμματα σπουδών και έρευνας καθώς και για δυνατότητες εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στη Γερμανία.

Εκπρόσωποι της DAAD και του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα ενημερώνουν, επιπλέον, για τις δυνατότητες χορήγησης υποτροφιών.

Επίσης, στο περίπτερο του Ινστιτούτου Goethe και του συνδέσμου TestDaF θα παρέχονται πληροφορίες για τις δυνατότητες εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας.

Τέλος, στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του Τμήματος Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με σπουδές και έρευνα στη Γερμανία καθώς και για την οικονομική στήριξη των σπουδών, μέσω φορέων παροχής υποτροφιών.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχει το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ, τηλ.: 2310-995841, http://www.cso.auth.gr/Greek/Drasi80.gr.htm, το Ενημερωτικό Κέντρο DAAD Αθηνών, τηλ.: 210-3608171, www.daad.gr, και το  Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, www.thessaloniki.diplo.de.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved