ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεχίζονται οι προσεισμικοί έλεγχοι σε σχολεία

 

Αθήνα 6.4.2011, 01:57

Την έως σήμερα επιτυχή πορεία προσεισμικών ελέγχων με την εξέταση επιπλέον 4.200 σχολικών μονάδων -περίπου 9.000 στατικά ανεξάρτητων κτηρίων- τα οποία κατασκευάστηκαν την περίοδο 1960-1986, συνεχίζει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ΑΕ (ΟΣΚ ΑΕ), μετά τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει δίνοντας προτεραιότητα σε Δήμους της χώρας που ανήκουν σε ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας ΙΙ, θα υλοποιηθεί αποκλειστικά από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της ΟΣΚ ΑΕ.
«Οι Μηχανικοί της ΟΣΚ ΑΕ διαθέτουν την πείρα και την απαραίτητη τεχνογνωσία και επιστημονική κατάρτιση ούτως ώστε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί γρήγορα κι αποτελεσματικά. Εφόσον η ροή του κυλήσει ομαλά -πράγμα το οποίο θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τους διαθέσιμους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους- μέσα σε δύο περίπου χρόνια δεν θα υπάρχει σχολική μονάδα κατασκευής πριν από το 1986 που να μην έχει ελεγχθεί», δήλωσε ο Ηρακλής Δρούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ.

Η διενέργεια προσεισμικών ελέγχων ξεκίνησε το 2004, σε συνεργασία με τα 5 Πολυτεχνεία της χώρας, και αφορούσε σε κτήρια τα οποία κατασκευάστηκαν πριν από τον αντισεισμικό κανονισμό του 1959, ενώ στους νομούς Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Λευκάδος επεκτάθηκε σε όλα ανεξαιρέτως τα κτήρια.

Η μέθοδος προσεισμικού ελέγχου της ΟΣΚ ΑΕ αναπτύσσεται σε τρεις επάλληλες φάσεις:
1η φάση: Ταχύς οπτικός έλεγχος (Τ.Ο.Ε.) της τρωτότητας, βαθμονόμηση και αξιολόγηση των δεδομένων και επιλογή εκείνης της ομάδας επισφαλών κτηρίων για τα οποία απαιτείται οπωσδήποτε περαιτέρω έλεγχος
2η φάση: Εφαρμογή στα κτήρια επί τόπου μη καταστροφικών δοκιμών, επαλήθευση διατομών και οπλισμών σε κρίσιμες διατομές, εκτέλεση προσεγγιστικών υπολογισμών αντοχής καθώς και καταγραφή μιας σειράς άλλων δομικών χαρακτηριστικών. Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της δεύτερης φάσης και προσδιορισμός εκείνων των κτιρίων που χρήζουν άμεσης αντισεισμικής μελέτης ενίσχυσης σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής.
3η φάση: Εκπόνηση μελετών ενίσχυσης και υλοποίηση των ενισχύσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved