ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εκδήλωση ΔΙΠΑΕ για συνεργασία με επιχειρήσεις

 

Αθήνα 6.4.2011, 02:46

Συνάντηση εργασίας με θέμα «Συνεργασία Πανεπιστημίου και Επιχειρήσεων ως Προϋπόθεση για την Ανάπτυξη» με συνδιοργανωτή το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔIΠAΕ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μπουτάρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Μετά το καλωσόρισμα των παρόντων εκπροσώπων της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, ο Αντιπρόεδρος του ΔIΠAΕ Καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος παρουσίασε την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και το διεθνή προσανατολισμό του Ιδρύματος.

Ακολούθησε η ομιλία του Καθηγητή Rudolf Schilling, μέχρι πρόσφατα Αντιπροέδρου του Πολυτεχνείου του Μονάχου, που αναφέρθηκε στην πολυσχιδή σύμπραξη του Πανεπιστημίου του με  τη βιομηχανία.

Στη συνέχεια ο Δρ. Στέργιος Λεβέντης, Λέκτορας του ΔIΠAΕ, περιέγραψε τους τρόπους συνεργασίας επιστημόνων και φοιτητών του ΔIΠAΕ με επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη συζήτηση που επακολούθησε τονίσθηκε η σημασία της διεύρυνσης της συνεργασίας ανάμεσα στα ΑΕΙ και τον παραγωγικό ιστό, ιδιαίτερα κατά την παρούσα δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία. Επίσης επισημάνθηκε η σκοπιμότητα της εμβάθυνσης των σχέσεων με τεχνολογικά πρωτοπόρες χώρες όπως η Γερμανία, με στόχο την τόνωση της καινοτομίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Συνεργασίες
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος παρέχει εκπαίδευση με βασικούς άξονες την ακαδημαϊκή αριστεία, τον διεθνή προσανατολισμό και την ουσιαστική εναρμόνιση με τις αναπτυξιακές ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο κρίνει ότι αποφασιστική σημασία έχει και η αποτελεσματική διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό. Έτσι, στα προγράμματα σπουδών που ήδη λειτουργούν και σ’ αυτά που προγραμματίζονται επιδιώκεται η συνεργασία με επιχειρήσεις, με σαφή οφέλη και για τις δυό πλευρές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved