ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αιχμές για κακοδιοίκηση στο ΤΕΙ Πειραιά
 

 

Αθήνα 12.4.2011, 13:42

Αιχμές για κακοδιοίκηση στο ΤΕΙ Πειραιά αφήνει το υπουργείο Παιδείας, ισχυριζόμενο ότι το κόστος λειτουργίας του ΤΕΙ είναι αυξημένο, όπως και η χρηματοδότηση.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η Διοίκηση του ΤΕΙ πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το αυξημένο κόστος λειτουργίας του και να προβεί σε όλους τους απαραίτητους διοικητικούς, οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους από τα όργανα της πολιτείας, ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις εξορθολογισμού σε ορίζοντα διετίας, με την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου. "Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο υπεύθυνος τρόπος αντιμετώπισης εκ μέρους της Διοίκησης ενός ΤΕΙ και η διέξοδος από το πρόβλημα. Η υπεκφυγή δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση", επισημαίνει η υπουργός.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης προς τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας πρέπει να πραγματοποιείται με τρόπο διαφανή και με βάση τα πραγματικά στοιχεία λειτουργίας τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε από τη σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ η εφαρμογή ενός αλγόριθμου, στον οποίο θα λαμβάνονται υπόψη ο φοιτητικός πληθυσμός, το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο Δείκτης Κόστους Σπουδών, καθώς και ορισμένα κριτήρια ωρίμανσης, όπως π.χ. η πολυεδρικότητα.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, "μετά την εφαρμογή του αλγόριθμου παρατηρήθηκε ότι το ΤΕΙ Πειραιά λάμβανε επιχορήγηση πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα στοιχεία λειτουργίας του. Παρόλα αυτά, είναι το μοναδικό ΤΕΙ της χώρας, το οποίο παρουσίασε στο τέλος του έτους έλλειμμα άνω του 1,5 εκατομμύριου ευρώ, χωρίς να δίδεται κάποια εξήγηση για την αιτία. Το επιχείρημα πως «τα περιφερειακά ΤΕΙ δεν έχουν σπουδαστές και κακώς τους δίδεται χρηματοδότηση εις βάρος του ΤΕΙ Πειραιά» επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τη συζήτηση και όχι εκεί που πρέπει, δηλαδή στο κατά πόσο γίνεται ορθολογική κατανομή των πόρων και πώς εξηγούνται τα  ελλείμματα  που παρουσιάζονται".

Για την απόδειξη των ισχυρισμών του, το υπουργειο παραθέτει πίνακα με αναλυτικά στοιχεία για την χρηματοδότηση πέντε μεγάλων ΤΕΙ, συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΙ Πειραιά, επισημαίνοντας ότι αναδεικνύουν την ουσία του πραγματικού προβλήματος, αφού δεν μπορεί επικαλεσθεί κανείς ότι «δεν έχουν σπουδαστές».

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τον πίνακα.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Στατιστικά στοιχεία (αρχείο pdf 276 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved