ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμφώνησαν για ανάπλαση του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας

 

Αθήνα 14.4.2011, 14:32

Παίζοντας με τη λέξη «Γκράβα», που στα αρβανίτικα σημαίνει «χαράδρα», η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου υποσχέθηκε να τοποθετήσει στην «κορυφή» το μεγαλύτερο σχολείο της χώρας, με 4.000 παιδιά, 450 εκπαιδευτικούς και όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης: από νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ΙΕΚ και ειδικό σχολείο.

Την ανάπλαση του σχολικού συκροτήματος συζήτησε σήμερα η κ. Διαμαντοπούλου με τους δημάρχους Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο.

Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για μια μεγάλη και ολιστική παρέμβαση, αρχιτεκτονική και οικοδομική, που θα ανοίξει το σχολείο στην κοινωνία και θα το κάνει ένα όμορφο, ζεστό, καθαρό, λειτουργικό σχολείο για τα παιδιά. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα γίνει πρότυπο ενεργειακής πολιτικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και ψηφιακού σχολείου, καθώς ήδη τοποθετήθηκαν οι διαδραστικοί πίνακες. Ευρύτερος στόχος, το σχολείο να είναι ανοιχτό όλη την ημέρα για τους πολίτες των δύο δήμων με προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης.

"Τα μεγάλα σχολεία μπορούν να είναι καλά πιλοτικά σχολεία σε θέματα κτηρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ψηφιακής σύγκλισης και ενεργειακής πολιτικής", τόνισε η υπουργός. "Το σχέδιό μας έχει τρία επίπεδα, βραχυπρόθεσμο, δηλαδή άμεσες παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει π.χ. ψηφιακές, μεσοπρόθεσμο, για να ολοκληρωθούν τα ενεργειακά και μακροπρόθεσμο, να το κάνουμε ένα υπόδειγμα σχολείου σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ολιστική προσέγγιση σε θέματα πολεοδομικής και αρχιτεκτονικής  ανάπλασης του σχολείου, με παρεμβάσεις σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής. "Για όλα αυτά θα πρέπει να συζητήσουμε με τα παιδιά, να ακούσουμε τη γνώμη τους γιατί έχουν πολλά να μας πουν και γιατί οι αλλαγές απευθύνονται σε αυτά", πρόσθεσε.

Ο Δήμος Γαλατσίου θα στηρίξει την πρωτοβουλία της υπουργού ώστε το σχολείο από γκέτο θα γίνει μια αξιόλογη σχολική μονάδα, ανέφερε ο κ. Τσίρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved