ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνενώσεις σχολικών μονάδων και στη Γερμανία

 

Αθήνα 20.4.2011, 16:23

Τη συνένωση ελληνικών σχολικών μονάδων και την αναστολή λειτουργίας τάξεων ελληνικών σχολικών μονάδων στη Γερμανία ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά.

Όπως δήλωσε, η απόφαση είναι επιβεβλημένη για λόγους τόσο παιδαγωγικούς όσο και οικονομικούς, μιας και ο  αριθμός των μαθητών στα σχολεία αυτά είναι πολύ μικρός. Τόνισε πάντως, πως οι μαθητές που φοιτούν ήδη στα σχολεία αυτά θα ολοκληρώσουν την φοίτηση τους χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται ότι οι παρακάτω αναστολές λειτουργίας τάξεων ελληνικών σχολικών μονάδων δεν θα ισχύσουν, εφόσον σε αυτά εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών (περισσότεροι από 20).

Συγκεκριμένα:
1) Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το  Λύκειο  Λούντβισμπουργκ  (στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 13 μαθητές στη Γ΄ Λυκείου) με το  Λύκειο Στουτγκάρδης , και οι  μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό.  Σημειώνεται πως η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 11,5 χλμ.
2) Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το  Λύκειο  Νόϊσταντ   (στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 17 μαθητές στη Γ΄ Λυκείου) με το  Λύκειο Στουτγκάρδης , και οι  μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό.  Σημειώνεται πως η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 14,7 χλμ.
3) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α΄ Λυκείου και Β΄ Λυκείου του Λυκείου Αμβούργου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών (περισσότεροι από 20 σύμφωνα με την Φ.821/411Α/24644/Ζ1 έγγραφο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ) και θα λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου με 4 μαθητές για να μπορέσουν να  ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
4) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α΄ Λυκείου και Β΄ Λυκείου του Λυκείου Βερολίνου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου με 15 μαθητές για να μπορέσουν να  ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
5)  Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α΄ Λυκείου  του Λυκείου Αννοβέρου  στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσουν μόνο η Β΄ Λυκείου με 9 μαθητές και η Γ΄ Λυκείου με 10 μαθητές για να μπορέσουν να  ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
6)  Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α΄ Λυκείου και Β΄ Λυκείου του Λυκείου ¶ουκσμπουργκ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου με 12 μαθητές για να μπορέσουν να  ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
7) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α΄ Λυκείου  του Λυκείου Μάνχαϊμ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Β΄ Λυκείου με 4 μαθητές και η Γ΄ Λυκείου με 8 μαθητές για να μπορέσουν να  ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
8)  Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α΄ του Γυμνασίου Κολωνίας, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών.
9) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α΄ Λυκείου και Β΄ Λυκείου του Λυκείου Λούντενσάϊντ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου με 8 μαθητές για να μπορέσουν να  ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.
10) Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α΄ Λυκείου  του Λυκείου Σβάϊνφουρτ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Β΄ Λυκείου με 8 μαθητές και η Γ΄ Λυκείου με 7 μαθητές για να μπορέσουν να  ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved