ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμπτώματα οικογενειοκρατίας στα ΑΕΙ διερευνά το υπουργείο Παιδείας

 

Αθήνα 28.4.2011, 23:05

Με δύο επιστολές του προς τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αντίστοιχα, το υπουργείο Παιδείας ζητεί να του αποστείλουν μέχρι την 20η Μαΐου 2011 στοιχεία που αφορούν διδάσκοντες τα δύο τελευταία ακαδηµαϊκά έτη 2009 - 2010, 2010 - 2011, που έχουν απασχοληθεί ως έκτακτο προσωπικό και οι οποίοι έχουν άµεση συγγενική σχέση (σύζυγος, τέκνο, αδελφός-ή, ανιψιός-ά, κ.λπ.) µε µέλος ΔΕΠ ή ΕΠ αντίστοιχα, ή εργαζόµενο του Ιδρύµατος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορµή για την διερεύνηση έδωσαν διαµαρτυρίες και καταγγελίες για ειδική µεταχείριση συγγενών µελών ΔΕΠ και ΕΠ ή υπαλλήλων στις επιλογές προσωρινών διδασκόντων.

Για κάθε µια από τις παραπάνω περιπτώσεις, ζητούνται τα εξής στοιχεία:
1. Το όνοµα του απασχοληθέντος και το όνοµα του µέλους ΔΕΠ ή ΕΠ ή εργαζόµενου στο Ίδρυµα µε τον οποίο ο διδάσκων έχει συγγενική σχέση.
2. Αν η πρόσληψη έγινε απευθείας ή αν είχε προηγηθεί προκήρυξη. Στην περίπτωση της προκήρυξης, τον αριθµό των συνυποψήφιων του επιλεγέντος.
3. Τα µαθήµατα που δίδαξε ο επιλεγείς και αν είναι υποχρεωτικά ή επιλογής.
4. Το βιογραφικό του επιλεγέντος.
5. Αν το βιογραφικό του επιλεγέντος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τµήµατος ή όχι.

"Είναι αυτονόητο ότι η συγγενική σχέση δεν αποτελεί αφ’ εαυτής ένδειξη έλλειψης αξιοκρατίας. Η διαφάνεια όµως στις διαδικασίες επιλογής ικανοποιεί το κοινό περί αξιοκρατίας αίσθηµα αλλά και προστατεύει τους ίδιους τους επιλεγέντες από αρνητικά σχόλια, όταν αυτά δεν έχουν αντικειµενική βάση", τονίζεται στην επιστολή.

Τέλος, το υπουργείο υπενθυµίζουµε ότι σύµφωνα µε το εδ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του Ν. 3549/2007 (ΦΕΚ 69, τ.Α’) «Μεταρρύθµιση του θεσµικού πλαισίου για τη δοµή και λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων», τα βιογραφικά όσων διδάσκουν στο Ίδρυμα πρέπει να αναρτώνται στο διαδίκτυο για διαφάνεια και ενηµέρωση των πολιτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved